Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tarife diferentiate la calculul intretinerii ?

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in lamurirea urmatoarei probleme :
- in iulie 2013 am cumparat un apartament, la bloc, in alta localitate, de la o societate comerciala. Imediat dupa incheierea contractului de vanzare-cumparare m-am inregistrat la administratia asociatiei de proprietari, ca persoana fizica.
In toamna am revenit pentru lucrari de amenajare, iar in luna decembrie m-am mutat.
Pe listele de intretinere sunt trecuta, in continuare pe numele fostului proprietar, societatea comerciala.
Intrebare: in acest caz, tarifele pentru calculul intretinerii este diferentiat ?
De exemplu, am intrebat administratorul care este costul unui metru cub de gaz ( blocul are centrala proprie ). Comparand costul afisat cu cel comunicat, am constatat discordante. Ceea ce m-a determinat sa va consult.
Am consultat legea nr.230/2007, dar acest aspect nu apare nicaieri.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:16, 25 Ianuarie 2014
Tarifele diferentiate pentru persoanele juridice sunt ale furnizorilor, in caz ca exista aceste diferente.

Asociatia de proprietari putea sa aiba o conventie cu fostul proprietar in sensul ca acesta sa plateasca anumite cheltuieli in mod diferit, dar nu neaparat legat de tariful utilitatilor.

Intrebati administratorul si lamuriti-va cu el despre aceste diferente.
IgnatMarilena a scris:

- in iulie 2013 am cumparat un apartament, la bloc, in alta localitate, de la o societate comerciala. Imediat dupa incheierea contractului de vanzare-cumparare m-am inregistrat la administratia asociatiei de proprietari, ca persoana fizica.

Dupa cum spuneti asociatia va are in evidenta ca proprietar persoana fizica si nu juridica. Asa ca nu se pune problema de tarife diferentiate, de conventii s.a.m.d. Daca nu ati fi comunicat asociatie ca sunteti proprieatar persoana fizica, poate mai existau unele diferente de tratatment.
Totusi din mesajul apare o nedumerire pentru mine. Spuneti ca
Pe listele de intretinere sunt trecuta, in continuare pe numele fostului proprietar, societatea comerciala.

Pai de ce sa fiti trecut pe liste ca societate comerciala? Dupa ce ati cumparat apartamentul ati dus la asociatie o copie a actului de proprietate in asa fel ca administratorul sa va inregistreze ca proprietar, sa fiti trecut in cartea de imobil, sa vedeti cu ce fonduri trebuie sa participati ...?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare cota parte contributie catre persoane juridice IIC IIC Buna ziua, Am intalnit ieri o situatie la care as avea nevoie de un mic ajutor din partea voastra. Blocul nostru are un spatiu comercial la parter (cu ... (vezi toată discuția)
Diferente pret apa rece teisoara teisoara Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea speta . - Reacţia reprezentanţilor societăţii vine după ce, în repetate rânduri, mai mulţi ... (vezi toată discuția)
Consum apa nedeclarat Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua. Locuiesc la bloc, si am o problema cu modul in care se calculeaza cheltuielile cu apa. Toti vecinii au apometre, niciunul nu este verificat ... (vezi toată discuția)