avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Decizie impunere ANAF la 3 luni DUPA ce am stins toata ...
Discuție deschisă în Executare silită

Decizie impunere ANAF la 3 luni DUPA ce am stins toata datoria!!!

Acum 3 luni am acoperit 100% o datorie pe care o aveam la ANAF, soldul initial si penalizarile si dobanda. Totul a fost acoperit la zi, plata la trezoreria ANAF, am primit chitanta.

Ieri am primit de la ANAF decizie de impunere in baza art. 88 lit. c si art. 119 din OG 92/2003 ca mai trebuie sa platesc aproape 5000 lei, ca obligatii accesorii!!!!

Ce se intampla???

Repet, toata datoria a fost platita cam in luna octombrie (nu mai retin data precisa) direct la directia DGFP din localitate de domiciliu.
variante:
- posibil o eroare
- posibil sa nu va fi incasat in intregime accesoriile ( probabil au incasat dobanzile,nu si penalitatile)
- posibil ca la data cand ati achitat sumele,accesoriile erau generate pana la o data anterioara platii,intre timp au fost calculate accesoriile pana la data platii.
- cel mai sigur este sa contactati serviciul fiscal de care apartineti
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2014
Ilie Stanica, Consultant fiscal
Da, am contactat DGFP si am asistat intr-un birou cand s-a verificat in sistemul informatic situatia mea. Figurez cu datorie 0.00 lei. (cum ziceam, am achitat absolut tot).

JUSTIFICAREA hartiei trimise la domiciliu: exista o firma care se ocupa de somatii si astfel de documente pentru ANAF!!! E un fel de externalizare, sau asa ceva. Atata s-a putut spune...

Deci, eu ce sa fac, din postura de contribuabil si cetatean? sa merg sa verific mereu cand "firma" imi mai trimite somatii acasa? Si inteleg eu bine ca ANAF, care are si rolul recuperarii creantelor la buget, a EXTERNALIZAT asta catre o firma privata?!?! De ce mai exista ANAF atunci??
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2014
Admin, administrator
Stie cineva de legatura asta intre ANAF si firme de recuperare creante care trimit somatii in numele ANAF?? Exista, e reala, functioneaza asa ceva in tara noastra? Si atunci de ce someaza la plata la 3 luni dupa ce a lichidat un contribuabil datoria??
Ati primit o somatie ori o decizie de impunere?
De catre cine e semnata si stamiplata acel document primit ?
Ati spus ca ati contactat ANAF; nu v-au lamurit ce reprezinta suma de plata?
Somatie. semnata stampilata de ANAF, nu are alte inscrisuri pe ea (printat de.... sau orice altceva).

ziceam ca m-au lamurit, nu am nimic de plata, ca am achitat tot in octombrie...

eu zic ca e Kafka si atat :)))

Alte discuții în legătură

Suma accesorii de plata pentru cass dariad dariad Sotul meu a primit o decizie de plata sub forma de suma accesorii de plata pentru CASS constand din dobanzi si penalitati pentru perioada 01.01.1998 - ... (vezi toată discuția)
Penalizări cas Cristina J Cristina J Buna seara, In data de 04.12.2017 mi-a venit decizia de impunere pe 2014 cu suma de 2901. Pe data de 05.12.2017 am fost la ANAF unde mi s-a adus la ... (vezi toată discuția)
Og 30/2011 anulare dobanzi si penalizari DANY & CO EXPERT CONSULTING SRL DANY & CO EXPERT CONSULTING SRL Buna ziua, Pe fisa sintetica la 31.08.2011 imi apar sumele: -dobanda 16.656 (din care 14.989 neconfirmati) -penalitate de intarziere (din care 1.704 ... (vezi toată discuția)