avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa sub sechestru vanduta de executori si nu poate fi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa sub sechestru vanduta de executori si nu poate fi intabulata

Buna ziua, am o problema si va rog sa imi dati un sfat. am participat in cursul lunii decembrie 2013 la o licitatie imobiliara . In urma licitatiei am cumparat un imobil. Am achitat suma scrisa in procesul verbal de licitatie, plus cheltuielile cerute de executori si apoi sa emis actul de adjudecare.Am mers cu actul la OCPI cadastru, si acolo mi-au spus ca nu pot sa intabul eu imobilul deoarece este pus sub sechestru si actul de adjudecare nu prevede si sechestrul imobilului si prin urmare nu pot sa intabul eu imobilul. am primit actul de la cadastru prin care rezulta ca nu se poate intabula pana sechestrul este ridicat de procuror. Executorii nu mai spun nimic ci dau doar vina pe alti ca eu nu au fost anuntati. In prezent de mai bine de o luna de zile sun executorii si imi spun ca ei nu sunt de vina, insa ei nu au scos un CF actualizat inainte de a licita imobilul, iar banii nu mi dau inapoi. ce e de facut? Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Alexandru Tuta , Consilier juridic 12:53, 14 Februarie 2014
nimeni nu va poate respunde, mai alaes intr-un caz atat de complex pena nu studiaza cazul ( adica toate actele de adjudecare, dosarul, actele de la cadastru...) abea dupa aceea vi se poate da un raspuns concret.
Cine a instituit sechestrul?
Daca e vina executorului , sa raspunda. Contestati in termen incheierea de respingerea intabularii.Solicitati anularea actului de adjudecare... Sunt multe probleme, trebuie studiat dosarul.
Este foarte important sa vedeti data la care a fost notat sechestrul. Daca aceasta este ulterioara adjudecarii, nu aveti, din punctul meu de vedere nici o problema; daca este anterioara, oricum sechestrul trebuia anuntat executorului, dar important este ca somatia executorului sa fie anterioara sechestrului. Oricum trebuie sa atacati incheierea de respingere pentru ca prin adjudecare imobilul se dobandeste liber de sarcini.
Va multumesc pentru raspunsuri. Sechestrul pe imobil a fost dispus de procuror prin ordonanta, in cursul lunii noiembrie 2013, pentru un dosar penal, al proprietarului,care inca nu este finalizat, iar licitatia a avut loc in data de 9 decembrie 2013.
Azi am primit raspuns oficial de la cadastru prin care ne-a comunicat ca nu putem intabula imobilul deoarece este sub sechestru, dandu-ne nr ordonentei prin care procurorului a dispus sechestru. Executorul spune ca nu a fost anuntat si nu stia de sechestru.
Ce este de facut in acest caz ce trebuie atacat raspunsul de la cadastru sau actul de adjudecare? ideea e, ca noi vrem sa ne recuperam banii si cine raspunde de faptul ca noi am platit acest imobil iar banii nostri sunt blocati de mai bine de o luna de zile .Noi am platit dar nu am primit in schimb decat un act de adjudecare care nu se poate folosi....Multumesc pentru ajutor.
Este clar ca este vina executorului - e in sarcina lui sa verifice ca imobilui se poate vinde prin executare. Cu atat mai mult cu cat sechestrul nu s-a ppus in noaptea precedand vinderea sa de catre executor.

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat de la executor - surpriza cu sechestru procuratura AlinCornea AlinCornea Ajutati-ma va rog , Povestea mea. Am cumparat in anul 2010 un apartament la licitatie executor , apartament care era ipotecat la banca in 2006 - ( am uitat ... (vezi toată discuția)
Adjudecatar persoana juridica delta95 delta95 Am adjudecat la o licitatie un apartament ca persoana juridica. La oficiul de cadastru mi s-a refuzat intabularea imobilului din cauza ca este un sechestru ... (vezi toată discuția)
Ridicare sechestru asigurator aditzu1979 aditzu1979 Buna seara.Am cumparat prin licitatie acum 1 an de zile un apartament care era ipotecat la o banca si avea sechestru asigurator de la parchet deoarece fosta ... (vezi toată discuția)