avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Adjudecatar persoana juridica
Discuție deschisă în Executare silită

Adjudecatar persoana juridica

Am adjudecat la o licitatie un apartament ca persoana juridica. La oficiul de cadastru mi s-a refuzat intabularea imobilului din cauza ca este un sechestru asigurator pe apartament. Licitatia s-a facut pentru un credit imobiliar. M-au trimis la parchet sa cer radierea sechestrului.Va rog sa ma ajutati cu un sfat, daca am cumparat liber de sarcini,de ce mai trebuie sa merg la parchet? Daca merg la parchet in cat timp se rezolva aceasta problema si care sunt pasii de urmat?
Cel mai recent răspuns: delta95 , utilizator 15:11, 7 August 2014

Contactati executorul judecatoresc pentru clarificarea situatiei cu extrasul de carte funciara=liber de sarcini si existenta sechestrului asiguratoriu
Executorul judecatoresc detine autoritatea si competenta sa elibereze actul de adjudecare

Ultima modificare: Vineri, 25 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
Executorul imi spune ca el nu mai poate sa faca nimic, banca avea ipoteca de rang I, si ca oficiul de cadastru trebuie sa intabuleze apartamentul, si ca s-ar putea sa ramana sechestrul, dar proprietarul o sa fim noi, adjudecatarii. Cineva vreo opinie in acest sens?
Cine a instituit sechestrul si cand ?
Sechestrul a fost instituit inainte de ultima licitatie (noi am adjudecat la termenul 8), si a fost instituit de parchetul judetean. Executorul stia de sechestru, numai ca a zis ca banca are prioritate si el poate sa vanda imobilul respectiv.
Daca stia executorul, trebuia sa fi stiut si dvs de acel sechestru. Cand ati licitat, ati licitat pt un imobil liber de sarcini.
Cititi si materialul din link , e interesant.

[ link extern ]

Ar trebui sa mergeti la parchet cu documentatia si sa cereti ridicarea sechestrului de pe ap, sechestru ar trebui sa ramana pe suma de bani diferenta ( daca exista) intre ce avea banca de incasat si pretul obtinut.
Nu inteleg cum sa fiti proprietari si sa aveti dvs sechestru pe ap. Poate ar trebui atacata in instanta incheierea de intabulare.
Ar trebui sa apelati la un avocat.
Ultima modificare: Vineri, 25 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat de la executor - surpriza cu sechestru procuratura AlinCornea AlinCornea Ajutati-ma va rog , Povestea mea. Am cumparat in anul 2010 un apartament la licitatie executor , apartament care era ipotecat la banca in 2006 - ( am uitat ... (vezi toată discuția)
Ridicare sechestru asigurator aditzu1979 aditzu1979 Buna seara.Am cumparat prin licitatie acum 1 an de zile un apartament care era ipotecat la o banca si avea sechestru asigurator de la parchet deoarece fosta ... (vezi toată discuția)
Casa sub sechestru vanduta de executori si nu poate fi intabulata popandrei popandrei Buna ziua, am o problema si va rog sa imi dati un sfat. am participat in cursul lunii decembrie 2013 la o licitatie imobiliara . In urma licitatiei am cumparat ... (vezi toată discuția)