avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ridicare Sechestru Asigurator
Discuție deschisă în Executare silită

Ridicare Sechestru Asigurator

Buna seara.Am cumparat prin licitatie acum 1 an de zile un apartament care era ipotecat la o banca si avea sechestru asigurator de la parchet deoarece fosta proprietara facuse un prejudiciu de 6000 euro.Incuvintarea de executare a avut o asociatia de locatari care a executat-0 silit pt datorii mari la intretinere. Am primit actul de adjudecatar prin care apartamentul se transmite liber de orice sarcina. In momentul in care am fost sa intabulez apartamentul nu am putut deoarece m-i sa comunicat ca nu s-a ridicat sechestrul asigurator de la parchet.Am rugamintea daca poate cineva sa ma indrume si pe mine ce trebuie sa fac pentru a ridica acest sechestru.Din pretul obtinut la licitatie executorul a reusit sa indestuleze doar banca si asociatia de locatari.Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 14:17, 20 Octombrie 2012
pe baza actelor ce le dețineți depuneți o cerere (înregistrați 2 ex., unul pt. dvs) parchetului în cauză pt. a ridica sechestrul asigurător.Anexați în copie actele.
Am angajat un avocat care sa ma reprezinte.A fost la parchet,a depus cererea si dupa cateva zile a venit pe faxul avocatului raspuns de la parchet cum ca pentru a ridica sechestrul sa consemnez eu suma de bani(6000 euro) si mi se va ridica sechestrul in 2 zile,lucru care nu mi se pare normal.De ce sa platesc eu pentru fosta proprietara?In cazul in care nu achit ramane in continuare pus acest sechestru.Si sincer mi se pare ca acum este abuziv pus deoarece am facut dovada ca eu sunt noul proprietar si nu pot sa imi inscriu dreptul de proprietate in cartea funciara.Ce este de facut?
Cui trebuie sa ma adresez si ce sa fac pentru a se ridica acel sechestru?Este legal sa fie inca pus sechestrul atata timp cat eu am cumparat apartamentul de 1 an?
avocatul angajat și plătit de dvs. să vă susțină interesele, știe ce trebuie făcut în acest caz.Solicitați-i și va face.NU este legal darr trebuia să vă comunice motivele : dl avocat vă poate rezolva problema.
Problema este putin mai complicata. Daca inca se judeca, va trebui sa solicitati instantei ridicarea sechestrului si asteptati sa vedeti ce decide. Solutiile instantelor sunt contradictorii. Am atasat un link sa va documentati putin si puteti sa mai cautati si pe net (gasisem mai demult un studiu cu spete asemanatoare si solutii total diferite dar nu mai stiu unde era)

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Adjudecatar persoana juridica delta95 delta95 Am adjudecat la o licitatie un apartament ca persoana juridica. La oficiul de cadastru mi s-a refuzat intabularea imobilului din cauza ca este un sechestru ... (vezi toată discuția)
Casa sub sechestru vanduta de executori si nu poate fi intabulata popandrei popandrei Buna ziua, am o problema si va rog sa imi dati un sfat. am participat in cursul lunii decembrie 2013 la o licitatie imobiliara . In urma licitatiei am cumparat ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat de la executor - surpriza cu sechestru procuratura AlinCornea AlinCornea Ajutati-ma va rog , Povestea mea. Am cumparat in anul 2010 un apartament la licitatie executor , apartament care era ipotecat la banca in 2006 - ( am uitat ... (vezi toată discuția)