avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Legea 63/2011
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Legea 63/2011

In legea 63/2011( anexa.4 punctul 3) se stabileste ca secretarul șef* beneficiaza de un spor de in "limita maximă de 20%" si ca acest spor se "utilizează la grupuri școlare sau la unitățile școlare cu personalitate juridică stabilite de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului".
Este legala plata acestui spor daca Ministerul nu a precizat nici pana in anul 2014 care sunt unitatile scolare la care se aplica? Este obligatorie publicarea in Monitorul Oficial a precizarii respective?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 13:30, 2 Februarie 2014
Este legala. Unitatile de invatamant cu personalitate juridica sunt stabilite prin ordin de ministru care stabileste criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca o UI pentru a avea personalitate juridica. Este vorba de incadrarea in categoria UI cu personalitate juridica/grup scolar, nu de un act administrativ care sa le nominalizeze.
:offtopic:
La penultima sedinta cu directorii s-a discutat de reducerea sporului pentru contabil la 10%. Se pune problema celor minim 3 posturi pentru o functie de conducere. Posibil sa se aplice si la secretare.
Atunci de ce nu are forma:" Se utilizează la grupuri școlare sau la unitățile școlare cu personalitate juridică stabilita de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului"?

Din "acordul logic" rezulta ca Ministerul stabileste care sunt scolile la care se aplica -
"Se utilizează la grupuri școlare sau la unitățile școlare (....) stabilite de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului".


Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2014
Radamante, utilizator
Nu inteleg intrebarea. Vreti sa reformulati?
Daca ar urma sa fie nominalizate unitatile de invatamant, atunci formularea ar fi fost "(...)grupuri școlare sau la unitățile școlare cu personalitate juridică, stabilite de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului prin ordin de ministru."
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2014
elena138, utilizator
In cazul directorilor nu apare o precizare asemanatoare....

"personalitate juridica stabilite" nu suna prea bine:))
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2014
Radamante, utilizator
La directori e altul actul care stabileste sporul. Sporul directorului e de max. 35%, in functie de nr. de clase.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2014
elena138, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie ca invatamant una_una una_una Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti: 1) In cat timp are obligatia conducerea unei scoli sa-ti aduca la cunostinta o decizie luata in CA? Baza legala in acest ... (vezi toată discuția)
Angajare in invatamant camelia iosif camelia iosif buna ziua, nu stiu exact care sunt pasii pentru a ocupa un post in sistemul de invatmant, adica unde pot solicita (la ce institutie), care sunt criteriile de ... (vezi toată discuția)
Competenta in control la scoala tora68 tora68 buna ziua, as dori sa stiu unde trebuie depusa o sesizare cu privire la munca unei contabile de la o scoala gimnaziala? de la inspectorat scolar judetean ... (vezi toată discuția)