avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... competenta in control la scoala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

competenta in control la scoala

buna ziua,
as dori sa stiu unde trebuie depusa o sesizare cu privire la munca unei contabile de la o scoala gimnaziala? de la inspectorat scolar judetean s-a spus ca nu este competenta lor deoarece contabila nu este cadru didactic.
mentionez ca acea contabila poate fi acuzata de conflict de interese , deoarece a achitat lucrari de reparatii scoala firmei sotului ei.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:36, 22 Septembrie 2013
Legea nr.500/2002 privind finantele publice (controlul financiar al sistemului finantelor publice) se aplica si bugetelor scolilor, care - cf. legii educatiei nationale - sunt asigurate de la bugetul de stat. Pe cale de consecinta, alocarea fondurilor pentru finantarea de baza a unitatii de invatamant se face pe baza unei formule de finantare aprobate prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului .
Iar, finantarea de baza aprobata anual prin legea bugetului de stat se repartizeaza pe comune, orase, municipii si sectoare ale municipiului Bucuresti de catre directiile generale ale finantelor publice judetene, respectiv a municipiului Bucuresti.
Insa exista si o finantare complementara, care se asigura din bugetele locale ale unitatilor administrativ-teritoriale de care apartin unitatile de invatamant preuniversitar.
Nu in ultimul rand, finantarea de baza si finantarea complementara se realizeaza pe baza contractului de management incheiat intre directorul unitatii de invatamant preuniversitar si primarul localitatii/primarul de sector in a carei raza teritoriala se afla unitatea de invatamant, respectiv cu presedintele consiliului judetean/primarul de sector, in cazul scolilor speciale.
Iata ca, in cazul in care suspectati nelegalitati in utilizarea fondurilor publice, va puteti adresa cu o sesizare Primariei, Directorului scolii, Presedintelui Consiliului local, MInisterului Educatiei, Directiei de finante publice. Cu precizare ca o simpla contabila de scoala nu cred ca poate face plati cum o taie pe ea capul fara ca directorul scolii sa stie pe ce s-au dus banii.

Cel mai simplu va adresati Directiei Nationale Anticoruptie, trebuie sa fie existe ceva coruptie in cazul respectiv. Director, contabila, firma contabilei si a sotului,...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe percepute pentru eliberarea unor documente şcolare gabriel1974 gabriel1974 Unele scoli percep taxa pentru eliberarea unor documente scolare(adeverinte,foi matricole,diplome de studii,etc) as dori sa stiu care este baza legala in urma ... (vezi toată discuția)
Decontare naveta cadre didactice leutzinul leutzinul Buna ziua!Sotia mea e cadru didactic si pentru a-si exercita atributiile e nevoita sa faca naveta in alt oras la 30 km distanta cu microbuzul avand abonament ... (vezi toată discuția)
Atacare decizie consiliul de administratie al unei scoli baikomarilena baikomarilena Eu si colega mea am fost puse in fata unei hotarari a consiliului de administratie al scolii care prevede ca de la 1 septembrie 2011 se reduce un post de ... (vezi toată discuția)