avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Superficie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Superficie

In urma unei succesiuni cei care au avut si drept la casa sunt cu 1/2 camera pe un loc care nu le apartine , prin actele notariale facute notarul a spus ca nu se poate vinde 1/2 camera fara teren si mia spus ca trebuie sa fiu de acord cu superficia. El a zis ca nu are dreptul sa stabileasca daca aceasta sa fie gratuita sau oneroasa motiv pentru care foloseste exprimarea,, se transmite si un drept de superficie,, nespecificand de care. Cei in situatia aceasta , trebuiau sa-mi plateasca o renta lunara dar ulterior au refuzat. Pot obtine prin instanta superficie oneroasa precizez ca actele notariale nu sau prescris.
Cel mai recent răspuns: arabela2014 , utilizator 14:02, 3 Februarie 2014
Puteti, in temeiul art. 697 Cod civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Superficie cu titlu oneros unaetlonirod unaetlonirod In urma unei succesiuni am facut acte la notar care mia spus ca desi lotul meu trecea pe sub camera altuia, ca trebuie sa accept un drept de superficie ... (vezi toată discuția)
Ajutor, poate ridica gard in mijlocul curtii? danapica danapica Buna ziua> Eu si sotul am devenit proprietari in urma vanzarii unei mostenirii(a bunicilor mei), teren si casa>La teren au fost 8 frati dintre care am ... (vezi toată discuția)
Superficie nirodunaetlo nirodunaetlo La facerea unor acte notarul ne-a zis ca trebuie sa fim de acord cu un drept de superficie, si a scris ,,transmitem si un drept de superficie,, actul nu ... (vezi toată discuția)