avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutor, poate ridica gard in mijlocul curtii?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutor, poate ridica gard in mijlocul curtii?

Buna ziua> Eu si sotul am devenit proprietari in urma vanzarii unei mostenirii(a bunicilor mei), teren si casa>La teren au fost 8 frati dintre care am cumparat de la 7 din ei, al optulea nu a vrut sa vanda bucata lui de teren, de 213 mp, care are 3 metri latime la strada(atat au avut fiecare ) Aceasta bucata se afla chiar in mijlocul curtii, o fasie lunga pana in spatele gradinii. Acest unchi mai are si 2 camere din casa veche cu trei camere a bunicilor mei (parintii lui), dar aceste camere sunt partial pe terenul lui, partial pe al meu.(cealalta camera este a noastra) Jumatate din fiecare camera din cele doua a fost la inceput a noastra (le-am cumparat de la ceilalti mostenitori)dar ne-a santajat sa i le vindem lui si i-am dat si drept de superficie pe terenul nostru de sub camerele lui.(imi cer scuze daca sunt greoaie in exprimare, dar situatia este destul de complicata). Acum vrea sa ne dea in juecata sa evacuam camerele, sa ne ceara taxa pe perioada cat am stat in ele, si vrea sa ridice gard pe bucatat lui de 213mp, asta ar insemna ca imi imparte terenul meu in doua, prin mijlocul curtii mele sa treaca un gard care ar delimita un teren de 3 m latime. Poate face asta? Eu pot sa-i cer chirie pe terenul de sub camerele lui? Practic eu am acolo 90 la suta din teren si vrea sa faca legea in
curtea mea.Ce sanse as avea la judecata? Multumesc frumos!!!!
Cel mai recent răspuns: danapica , utilizator 16:22, 7 August 2013
Are dreptul de a ingradi teresul pe care il detine in proprietate.
Multumesc!
1. are dreptul sa isi ingradeasca terenul. situatia dumneavoastra e de-a dreptul atipica, dar...
2. daca stati in camerele care sunt proprietatea acestuia, va poate cere despagubiri constand in lipsa de folosinta a acestora (dar pentru o perioada de cel mult 3 ani).
3. ati conferit superficia cu titlu oneros (pe bani) sau cu titlu gratuit? ce scrie in contract? daca e cu titlu gratuit, nu aveti cum sa cereti nimic. daca ati constituit drept de superficie cu titlu oneros, atunci da...si aici depinde in ce mod...cu plata o singura data, cu plata in rate, daca v-a dat vreodata bani sau nu.
In act scrie asa: Totodata transmitem si un drept de superficie asupra terenului aferent dreptului nedeterminat din camerele 1 si doi, din terenul proprietatea noastra, pe toata durata existentei constructiei> Deci nu se specifica ce fel de superficie..........
As dori sa mai specific un lucru: in urma raportului de expertiza, aprobat de instanta si pe baza caruia s-a dat sentinta definitiva si irevocabila, scrie ca fasiile de teren fiind mici ca latimi nu se pot inchide cu garduri si se propune ca acest teren sa fie folosit in comun de mostenitori.

Alte discuții în legătură

Teren cumpărat cu zdelcă în 1969 anthynidiany anthynidiany Bunicul meu a avut un teren pe care l-a împărțit-o celor 3 fii. Proprietatea unuia dintre fii este mai lată, iar a celorlalți mai înguste astfel că ... (vezi toată discuția)
Teren liber isa13belle isa13belle Buna ziua, intre proprietatea mea ci cea vecina(pe o latura de 50 ml) exista o bucata de teren de latime 4 ml liber. La cadastru nu este inregistrat. De ... (vezi toată discuția)
Acordare teren de catre primarie spre pf cu titlu de despagubire? Ancuta_B Ancuta_B Buna ziua! O situatie, daca ma poate ajuta cineva. Am achizitionat o parte din duplex, iar in fata lui se afla un teren cu destinatia drum de acces, fiecare ... (vezi toată discuția)