avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributii sociale , Declaratia 600 , titlu ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributii sociale , Declaratia 600 , titlu executoriu ...

In anul 2012 , un PFA a realizat un venit net anual ( profit ) de 5.000 ron .

Avand in vedere termenul scadent , pana la data de 31.01.2013 a depus Declaratia 600 in care a trecut un venit lunar de 800 ron . Ulterior a primit decizie de impunere de 250 ron / luna , respectiv 750 ron la trimestru .
A platit 750 ron pt primul trimestru conform decizie , iar cand a mers la fisc reprezentantul fiscului i-a stabilit doar impozit pe profit si casa de sanatate , zicandu-i ca nu mai e nevoie pt contributii sociale intrucat in anul anterior a realizat doar 5.000 anul venit net ( profit ) .
In acest sens a eliberat si o dispozitie ( desfasurator ) de plata in rate trimestriale , doar pt impozit si sanatate .
In urma cu cateva zile .. PFA a primit un titlu executor de poprire pt suma de 2.250 ron intrucat in anul 2013 nu s-a mai achitat contribuitia sociala la fondul de pensii ( deci trim II , trim III , si trim IV ) asa cum de fapt , tot reprezentantul fiscului a spus ca nu mai e nevoie pt motivele de mai sus .

Intrebare : Ce se mai poate face intr-o astfel de situatie , pt a se anula poprirea si a nu se mai achita aceasta suma de 2.250 ron ? Confuzia tot de la reprezentantii fiscului porneste .

Multumim frumos !
Cel mai recent răspuns: ziarediverse , utilizator 16:51, 5 Februarie 2014
Trebuia sa depuneti declaratia 601 atunci cand vi s-a sugerat ca nu mai trebuie sa platiti contributie la pensie.
Am fost in dimineata asta la ei si a trebuit intr-adevar sa se completeze declaratia 601 care este rectificativa . In 2013 nu ne-au spus acest lucru si nici nu le mergeau aplicatiile . Chiar ii auzeam azi vorbind in birou ca nu au metodologii clare , probabil pt ale spete , si de aici rezulta si bulibaseala . Va multumesc foarte mult ! Raspunsul dvs este corect ... Declaratia 601 .
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2014
ziarediverse, utilizator
E corect raspunsul dvs !!! george-neagu a scris:

Trebuia sa depuneti declaratia 601 atunci cand vi s-a sugerat ca nu mai trebuie sa platiti contributie la pensie.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit si taxe pfa Silvasanu Silvasanu Buna seara, Am o rugaminte la d-voastra: imi deschid in urmatoarele zile un PFA avand ca obiect de activitate producerea si comercializarea de obiecte ... (vezi toată discuția)
Ajutor completare declaratie sanatate-pfa elenadeverde elenadeverde Buna ziua, In ianuarie 2011 am deschis un PFA:((, am depus declaratia220, cu venitul estimat, am platit impozitul si acum am aflat caci cu toata ca sunt ... (vezi toată discuția)
Declaratia 100 Mariasa Mariasa Eu am inteles de diverse persoane( economisti, contabili.).. ca dec 100 pentru ianuarie 2013 se depune pana pe 25 martie, s-a prelungit termenul.... iar p e ... (vezi toată discuția)