avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inselaciune - unde sunt drepturile mele ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Inselaciune - unde sunt drepturile mele ?

Buna ziua ,
In urma cu aproape 2 luni am fost inselata cu o masina furata in valoare de 6200 euro . Inspectorul i-a intocmit dosar celui care mi-a vandut-o ( pentru ca m-a inselat cu un buletin fals ) si mi-a spus ca se va ocupa de caz dar sa-mi iau avocat . Dupa ce mi-am luat avocat nici acesta nu a reusit sa ajunga la o discutie cu inspectorul care ne evita si continua sa spuna acelasi lucru " sa avem rabdare".
Imi este frica ca acest indivit isi va vinde bunurile ( din cate spune ar avea masini f scumpe pe numele lui ) si ar fi singura varianta sa imi pot recupera banii insa inspectorul a spus ca nu il pot da in judecata pe cale civila atata timp cat exista un dosar penal.
Intrebarea mea este - cum ma poate ajuta legea in acest sens? Ce ar trebui sa fac pentru ca dosarul meu sa ajunga la procuror ? Daca nu merge pe latura penala de ce nu pot incerca pe cale civila ? Am ramas fara banii munciti in 10 ani, este strigator la cer ca nu am nici un drept din partea politiei , mai mult tind sa cred ca acesta ar fi primit bani de la infractor altfel nu imi explic de ce tine dosarul blocat
Va rog mult , un sfat daca se poate .
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Andra24 , utilizator 14:53, 4 Februarie 2014
Dacă s-a întocmit dosar penal atunci puteți să verficați stadiul cercetărilor la Parchetul de care aparțineți și așa ve-ți afla și numele procurorului care se ocupă de caz. Luați legătura cu acesta și ve-ți afla tot ce vă interesează despre cazul dvs. Nu pierdeți timpul deoarece organele de poliție nu au nicio obligație să vă recupereze banii, recuperarea banilor este partea civilă a cauzei iar poliția are obligația și interesul să rezolve parte penală și nu cea civilă astfel că dacă nu acționați din timp aveți toate șansele să nu mai aveți ce recupera când dosarul va ajunge în instanță
Va multumesc pentru raspuns
Problema este ca dosarul meu nu a ajuns la procuror , avem un numar de dosar inregistrat dar inspectorul nu ne-a dat alte detalii . Avocatul meu spune dosarul este la inspector si va incerca sa vada dosarul potrivit noului cod .
Credeti ca m-ar ajuta sa merg in audienta la seful politiei ?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare masina in leasing de la politie andrada_sb andrada_sb Imi poate spune si mie cineva ce se intampla in cazul in care o societate de leasing doreste sa recupereze o masina care este proprietatea ei, lucru dovedit cu ... (vezi toată discuția)
Inselaciune Andra24 Andra24 Buna , Va prezint urmatoarea situatie: Am achizitionat un autoturism neinmatriculat cu toate actele inclusiv numere provizorii scoase care urmau sa expire ... (vezi toată discuția)
Acuzat pentru ceva ce nu am facut Laurentiu-R Laurentiu-R Am primit un plic de la tribunal in care sunt acuzat de inselaciune(un anume domn depuse o plangere impotriva mea si a inca unui individ ca l-am inselat cu o ... (vezi toată discuția)