avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat pentru ceva ce nu am facut
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat pentru ceva ce nu am facut

Am primit un plic de la tribunal in care sunt acuzat de inselaciune(un anume domn depuse o plangere impotriva mea si a inca unui individ ca l-am inselat cu o suma de bani). Tin sa mentionez ca ''mi-a cazut fata'' deoarece nu am fost implicat in viata mea in asa ceva si nici nu conosc numele persoanelor care mai sunt pronuntate in scrisoare. Cum este posibil asa ceva? Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 07:26, 26 Aprilie 2015
Pana sa se ajunga la tribunal cazul trebuie cercetat de catre un procuror.

Daca nu ati fost citat niciodata si nu aveti cunostinta despre ce este vorba, mergeti la tribunal (recomandat, insotit de un avocat, mai ales ca nu aveti cunostinta de savarsirea unei infractiuni) si solicitati consultarea dosarului (se poate face la arhiva judecatoriei/tribunalului).

Poate sa fie o coincidenta de nume sau/si alte coincidente.

Pe citatia de prezentare trebuie sa gasiti nr. dosarului si il puteti cauta pe portalul instantelor de judecata introducand nr. dosarului si/sau numele dvoastra.

[ link extern ]
RECTIFIC
Plicul este trimis de la parchet. In plic se afla ordonanta de clasare prezentata de procuror si un referat de la o sectie de politie in care se constata ca cele doua parti sau inteles . Am cautat si pe portal si nu am gasit nimic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Aprilie 2015
Laurentiu-R, utilizator
Pe portal nu aveti cum sa il gasiti daca cazul s-a clasat, numai daca procurorul ar fi trimis dosarul in instanta ar apare pe portal.

Acum ca ati facut rectificarea, ce calitate aveati in dosar din moment ce partile s-au inteles? Sa intelegem ca nu sunteti una din parti si nici nu ati fost acuzat de ceva ce nu ati facut?
Fac un rezumat pe scurt din ce scrie:
Un anume domn a depus o plangere impotriva mea si a unui alt indivit ca l-am fi inselat cu o suma de bani.. la cateva luni dupa depunerea plangerei mama celuilalt individ l-ar fi sunat pe domnul care a depus plangerea si i-ar fi inapoiat prin posta suma de bani pe care dansul a reclamat-o. O data ce a primit inapoi suma de bani dorita domnul respectiv a spus ca nu mai are nicio pretentie fata de mine si celalalt individ..
Cam asta scrie in mare.. mentionez ca nu am auzit in viata mea de persoanele respective si nici nu am facut asa ceva vreodata.. e singurul plic care l-am primit... Sunt la fel de nelamurit ca si dumneavoastra.. Plangerea a fost facuta la o sectie de politie din Bucuresti iar eu sunt din Galati.
se prea poate sa va fi expediat din greseala si sa nu fiti dvs persoana vizata . o fi completat cineva adresa gresit. Tot e bine ca nu are nimeni pretentii

Alte discuții în legătură

Pot dovedii ca procurorul de caz a scris falsuri si neadevaruri in ordonanta de calsare cu nup ! poate fii acuzat de favorizarea faptuitorului si fals intelectual ori alte fapte penale ? soparla62 soparla62 Buna ziua, doresc a va cere ajutorul cu un sfat. Procurorul si politistul care sau ocupat de un dosar penal clasat cu NUP, au scris in ordonanta de clasare , ... (vezi toată discuția)
Clasarea solutiei, fara audiere Narcisa_ Narcisa_ Stimati juristi, Ma confrunt cu urmatoarea problema. O plangere penala este depusa la parchet tribunal. In plangere este descris toate motivele de ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata la contencios administrativ sau penal? inam_ro inam_ro Chemare in judecata la contencios administrativ sau la sectia penala? Am primit o ordonanta de clasare de la Parchet pentru o fapta penala. Carei instante ... (vezi toată discuția)