avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chitanta de mana

Am fost dat in judecata,in decembrie-2013,pentru un teren intravilan care ar fi fost vandut in 1998 cu chitanta de mana,fara autentificare.
Se judeca pe codul civil nou sau vechi ?
Multumesc de atentie...
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2014
winston, utilizator
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 09:51, 7 Februarie 2014
Stimat forumist,

Eu aș spune după Vechiul Cod Civil, în măsura în care aveți prevederi aplicabile.

Dar întrebarea dvs privește Codul Civil, ori cel de procedură civilă? Dacă privește Codul de procedură, răspunsul este Noul Cod.

Cu stimă.
Va multumesc pt. raspuns dar fiti mai explicit Se judeca dupa codul civil vechi sau nou? Codul de procedura civila nu trebuie sa fie in acord cu codul civil( ambele sa fie cel vechi sau cel nou)? Care este diferenta intre codul civil si codul de procedura civila?
Terenul l-ar fi vandut mama mea acum decedata, fara ca eu sa stiu pana in acest moment.
Buna ziua,
Nu sunt de specialitate,dar astept totusi un raspuns cat mai clar si detaliat.
Va multumesc anticipat si va astept cu raspunsul cat mai curand.
Obligatiile partilor una fata de cealalta (obligatiile asumate prin contract - chitanta de mana, cum o numiti dumneavoastra) sunt cele prevazute de codul civil in vigoare la data incheierii contractului (vechiul cod civil).

Regulile procesuale (cele care guverneaza procesul civil) sunt cele stabilite de legea in vigoare la data inregistrarii actiunii (noul cod de procedura).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanþa competentã sã soluþioneze o contestaþie la executare conform noului cod de procedurã civilã clara1801 clara1801 Buna ziua, Am in practica urmatoarea speta: executarea silia a fost inceputa sub imperiul vechiului cod de procedura civila (ianuarie 2013). Toate actele de ... (vezi toată discuția)
Cine va plati onorariui pentru expertiza contabila FRD FRD IN cazul in care ambele parti cer proba cu expertiza contabila iar instanta admite aceasta proba cine va plati costurile expertize :reclamantul ,parata,sau ... (vezi toată discuția)
Cod civil vechi sau cod civil nou catalinro2008 catalinro2008 buna ziua ! am o intrebare si va rog daca se poate astept un raspuns. Am 3 credite contractate in anul 2007 ultimul , si doresc sa stiu daca se aplica codul ... (vezi toată discuția)