avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Achizitii pe pfa
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Achizitii pe pfa

buna ziua, in cazul an care mi-am deschis un pfa pt haine second hand si as vrea sa cumpar marfa dintr-o tara straina ne fiind platitor de tva, ce documente trebuie in acest caz?
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 11:47, 10 Februarie 2014
a) In primul rand daca tara este din ue :
Daca vanzatorul este neplatitor de tva nu trebuie sa faceti nimic.
Daca este platitor trebuie sa va inscrieti in ROI. Doua variante:
1.Deveniti platitor de tva, va inscrieti in roi si cumparati cu taxare inversa( fara tva) dar vindeti in tara cu tva 24%
2. Va inregistrati ca platitor de tva doar pt achizitii intracomunitare si atunci platiti tva 24 % in romania din valoarea marfii dar in RO ramaneti neplatitor de tva.
b) daca tara este non ue, platiti tva in vama.
1. Deveniti platitor si deduceti tva ul in vama dar vindeti in tara cu tva sau
2. doar platiti acel tva in vama si ramaneti neplatitor in RO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platitor de tva cu taxare inversa portocala142002 portocala142002 Buna ziua!Tocmai mi-am depus dosarul pentru infiintarea unui PFA si acum nu stiu ce si cum sa fac privind tva`ul..Eu marfa o achizitionez din UE ..din afara ... (vezi toată discuția)
Inregistrare pfa ca platitor de tva portocala142002 portocala142002 Doresc sa ma inregistrez la finante ca platitor de tva..eu doresc sa-mi fac un PFA...vreau sa fac achizitii intracomunitare...sa aduc marfa din UE...si asi ... (vezi toată discuția)
Platitor tva intracomunitar,neplatitor tva in romania vasile15 vasile15 Buna ziua!Am o nelamurire in legatura cu plata tva`ului...Sunt PFA platitor de tva pt achizitii intracomunitare in UE,iar in Romania sunt neplatitor...eu am ... (vezi toată discuția)