avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... INM 2015...ADMITERE!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

INM 2015...ADMITERE!!!

Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit si sa reusim sa fim admisi...nu cred in vorba "a doua oara va fi cu noroc",vreau si pot sa reusesc din prima desi stiu ca va fi un drum lung!!!
Sunt studenta in anul 3,i-mi doresc enorm o cariera in magistratura,daca mai sunt persoane care vor sa dea admiterea la inm in 2015 le invit aici sa dezbatem impreuna,sa ne ajutam reciproc si sa invatam!!!
Orice informatie venita din partea voastra va ajuta enorm!!!
Haideti sa punem burta pe carte!!!
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
madalinaflo, utilizator
S a votat de CSM planificarea concursurilor 2015...La direct pe post se organizeaza doar daca raman locuri neocupate de promotia INM 2013-2015...
OvidiuDanut a scris:

S a votat de CSM planificarea concursurilor 2015...La direct pe post se organizeaza doar daca raman locuri neocupate de promotia INM 2013-2015...

Tare imi pare Ovidiu ca lupta se duce(in caz ca se duce) pe 2-3 locuri amarate.Daca nu,ne-om ingramadi cumva la inm,desi eu nu mai am resurse ptr scolarizari de ani de zile
Aceasta pare sa fie concluzia discutiilor de acolo:
Verificarea de scripte se foloseste atunci cand este contestat(defaimat) un inscris sub semnatura privata, scrisoare, registru. Daca, dupa verificarea(compararea) inscrisului contestat cu scrisul sau semnatura facute in fata ei, instanta nu este lamurita, va dispune ca verificarea sa se faca prin expert, obligand partile sa depuna inscrisuri pentru verificare.

Procedura falsului se foloseste in cazul inscrisurilor autentice, cu privire la data si constatari personale ale agentului instrumentator, precum si in cazul inscrisurilor sub semnatura privata despre care se pretinde ca au fost falsificate(contract de asistenta juridica), cu participarea la redactarea si semnarea actului a celui ce contesta veridicitatea documentului. Falsului poate fi material sau intelectual.Daca, cel care contesta issp, nu a fost parte semnatara la încheierea acestuia, nu poate uza de înscrierea în fals, ci numai de plângerea penala adresata direct organelor de urmarire penala.

Am mai citit azi despre aceasta problema.
Boroi nu m-a prea lamurit.
Tabarca spune ca inscrierea in fals se cere daca inscrisul a fost falsificat in timpul intocmirii SAU dupa semnare. Deci, ca si mai sus, pare sa fie o conditie ca partea care cere inscrierea in fals sa fi semnat actul.
Ce spune noface mi se pare corect. Insa vad ca nu indeplineste conditia considerata necesara mai sus, adica aceea ca partea sa fi semnat.
Deja le am varza in cap..
OvidiuDanut a scris:

Ai citit ceva si de numarul de locuri? Nu vreau sa par puturoasa, dar chiar nu am timp acum sa ,,sap,, dupa ordinea de zi ....
Mersi.
la data de 15.02.2013 era in vigoare o lg speciala care prevedea ca hotararea judecatoreasca pronuntata in prima instanta in cadrul procedurilor de aplicare a acestei legi este definitiva.In acest caz si in lipsa unei prevederi legale contrare

a.dupa data de 15 .02.2013 toate hotararile judecatoresti pronuntate in prima instanta in aplicarea lg speciale respective sunt supuse apelului si,ulterior,recursului,indiferent de data inceperii procesului
b.intrarea in vigoare a NCPC si a lg de punere in aplicare a acestuia nu a produs nicio consecinta legislativa cu privire la natura juridica a hotararii pronuntata in prima instanta in aplicarea lg speciale sau a caii de atac susceptibil a fi exercitata impotriva acesteia
c.incepand cu data de 15.02.2013 norma din lg respectiva s-a modificat in sensul ca hotararea de prima instanta este supusa numai apelului

15.02.2013-data intrarii in vigoare a NCPC

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2016 Deacon Deacon Va salut. Asa cum s-a obisnuit si in anii anteriori, consider ca este necesara deschiderea acestui topic pentru a veni in intampinarea tuturor celor care se ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)