avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere

Am incheiat un contract de intretinere cu un bunic dar in contract scrie ca bunicul nu trebuie sa decedeze in termen de 30 de zile .daca se intampla acest lucru cum influienteaza acest lucru contracul?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 15:21, 11 Februarie 2014
Buna ziua,
Nu ati reprodus exact formula din contract dar banuiesc ca este o situatie care ar duce la nulitatea actului.
Contractul de rentă:

Constituirea pe durata vieții unei persoane afectate de o boală letală
Art. 2.247. - Nu produce, de asemenea, niciun efect contractul prin care s-a constituit cu titlu oneros o rentă pe durata vieții unei persoane care, la data încheierii contractului, suferea de o boală din cauza căreia a murit în interval de cel mult 30 de zile de la această dată.


Contractul de întreţinere:

Aplicarea regulilor de la renta viageră
Art. 2.256. -
(1) Dispozițiile art. 2.243-2.247, art. 2.249, art. 2.251 alin. (1) și art. 2.252 se aplică în mod corespunzător și contractului de întreținere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelămuriri cu privire la radierea uzufructului viager al întreținutului: pot avea probleme dacă a decedat la 16 zile de la semnarea contractului? andeim555 andeim555 Problema sau mai degraba nelamurirea mea este urmatoarea. Am incheiat un contract de intretinere cu uzufruct viager cu o persoana. La 16 zile de la ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu uzufruct viager - anulare sau reductiune? silviatobias silviatobias buna seara as vrea sa vb cu un avocat si daca ma poate indrumua tatal meu a decedat luna trecuta in 15 ianuarie ,tatal meu pe timpul vietii a mai fost ... (vezi toată discuția)
Obligatia baneasca de intretinere. ContSters280604 ContSters280604 Parintii mei au incheiat un contract de intretinere cu mama tatalui meu. Ulterior tata a decedat iar bunica, imobilizata fiind, nu doreste sa locuiasca cu ... (vezi toată discuția)