avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributia de asigurari sociale la pensie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributia de asigurari sociale la pensie

Daca am PFA,infiintat in anul 2011,iar in 2013,de cand contributiile sociale au trecut la ANAF,sunt obligat sa platesc retroactiv de cand am devenit PFA?La acea data din 2011,erau obligatorii aceste plati?Sau erau doar recomandari?Va multumesc!PS Activitatea pe care o desfasor este,coafor.

Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2014
AdryanCalin, utilizator
Cel mai recent răspuns: PFA SANDU ADRIANA , Consultant managementul calitatii 06:38, 16 Februarie 2014
Sa vedem daca am inteles bine: adica dvs in perioada 2011-2013 nu ati platit contributiile sociale? Sigur ca erau obligatorii de cand v-ati infiintat ca PFA (daca nu ati avut activitatea suspendata). Ar fi bine sa vi le achitati, fiindca nu veti scapa de ele si va trebui sa le platiti majorate, cu penalizari, dobanzi, eventual amenzi... Daca in perioada respectiva ati avut si calitatea de angajat, in alta parte, nu veti mai plati contributia la fondul de pensii, insa veti plati contributia la fondul de sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata la cnas de doua ori. sabaui sabaui Buna ziua! Sunt salariat la o fabrica din SM de 10 ani platitor la CNAS in tot acest timp. Din 2007 am inceput o activitate independenta (taximetria). In ... (vezi toată discuția)
Impozite obligatorii pfa 2013 anoai anoai Am nevoie de clarificari cu privire la impozitele obligatorii PFA in 2013. Sunt in urmatoarea situatie - PFA infiintat in 2008, de la infiintare si pana in ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate - o situatie in care am fost pusi/suntem multi dintre noi ionescu iulian ionescu iulian Buna ziua Asa cum spune titlul iata despre ce este vorba. In perioada 2006-2010 am fost autorizat ca si PFA pana in octombrie 2010,data la care firma a fost ... (vezi toată discuția)