avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Caz ciudat de contopire....
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Caz ciudat de contopire....

Un caz al unui prieten este exact asa:Este condamnat la o fapta 5 ani inchisoare,din care executa 4 ani,mai avand 2 procese pe rol.Mai este condamnat la alta fapta 3 ani,instanta se sesizeaza si contopeste cele 2 sentinte de 3 si respectiv 5 ani,se ramane la pedeapsa de 5 ani din care se deduce perioada de arest de 4 ani si se emite un nou mandat de executare(acesta nemaifiind in stare de arest)
Pana aici totul normal,acum vine cireasa de pe tort:
A treia instanta il condamna la 4 ani si dispune:D descontopirea sentintei de 5 ani in cele 2 pedepse de 5 si respectiv 3 ani.CONTOPIREA PEDEPSEI DE 4 ANI DEDUSA JUDECATII CU PEDEAPSA DE 3 ANI,RAMANAND CA INCULPATUL SA EXECUTE PEDEAPSA CEA MAI GREA DE 4 ANI INCHISOARE,SPORITA CU UN AN,5 ANI INCHISOARE.Se emite un nou mandat de executare,nu se pomeneste nicaieri de deducerea arestului.
Acum tipul are 2 mandate de 5 ani pe care vrea sa ceara contopirea.dar sa contopeasca ce???de ce a actionat asa instanta si e legal?in final daca instanta a actionat corect el ce va executa?5+5=10 ani-4 ani arestul preventiv sau cum credeti ca se va proceda?
multumim
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2014
rodica1985, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:48, 15 Februarie 2014
Da, ar ramâne pedeapsa de 4 ani plus 1 an spor plus restul de 1 an neexecutat din primul mandat, deci 6 ani.
OOO,foarte trist...motivarea instantei a fost ca fapta de 5 ani a ramas definitiva pe 20 si fapta de 4 ani a fost comisa pe 20-21,deci in aceeasi zi sau la o zi dupa ramanerea definitiva a celuilalt dosar,deci nu ar fi concurente intre ele,chiar daca amandoua sunt concurente cu cea de 3 ani.
Daca nu sunt concurente faptele e rau de el.
Este posibil sa fie necesar un nou proces.
Ar fi bine sa mearga un avocat la dosare sa vada daca gaseste ceva care sa il ajute.
I voi recomanda desi e f greu sa se mai fak cva pt el,decat daca se poate dovedi k fapta a fost comisa p 19 ceea ce e imposibil...si totusi eu credeam ca daca avem 3 sentinte care amandoua sunt concurente cu a 3 a,devine concurs de infractiuni pt toate 3
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2014
rodica1985, utilizator
V-am spus ca trebuie vazut exact.
Pe aceste probleme nu merge dat cu presupusul aiurea.
se poate sa nu fie imposibil si sa aiba noroc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Computare dupa contopirea pedepselor cu inchisoarea CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Avem asa : 1 ) Condamnare definitiva in anul 2007 pentru o fapta din 2007.Sentinta nr 1 / 2007.Pedeapsa 3 ani. 2 ) Condamnare definitiva pentru fapta ... (vezi toată discuția)
Rezultatul contopirii executare mezgageza mezgageza daca instanta descopera ca am mai multe pedepse cu suspendare contopeste din oficiu? voi fi citat sau intr o zi aflu ca am o pedeapsa cu executare si au emis ... (vezi toată discuția)
Amenda penala mario ion 74 mario ion 74 daca in urma neplatei unei amenzi de 10 000 000 lei vechi aceasta sa transformat in inchisoare si sa contopit cu cu o pedeapsa de 3 ani la care astepta ... (vezi toată discuția)