avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Rezultatul contopirii executare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Rezultatul contopirii executare

daca instanta descopera ca am mai multe pedepse cu suspendare contopeste din oficiu? voi fi citat sau intr o zi aflu ca am o pedeapsa cu executare si au emis un mandat de executare?
stiu ca au facut apel impotriva hotararii de fond...dar impotriva ambilor inculpati?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Noiembrie 2014
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Cel mai recent răspuns: mezgageza , utilizator 11:09, 12 Noiembrie 2014
Pedeapsa în caz de recidivă

Art. 43. - (1) Dacă înainte ca pedeapsa anterioară să fi fost executată sau considerată ca executată se săvârşeşte o nouă infracţiune în stare de recidivă, pedeapsa stabilită pentru aceasta se adaugă la pedeapsa anterioară neexecutată ori la restul rămas neexecutat din aceasta.
(2) Când înainte ca pedeapsa anterioară să fi fost executată sau considerată ca executată sunt săvârşite mai multe infracţiuni concurente, dintre care cel puţin una se află în stare de recidivă, pedepsele stabilite se contopesc potrivit dispoziţiilor referitoare la concursul de infracţiuni, iar pedeapsa rezultată se adaugă la pedeapsa anterioară neexecutată ori la restul rămas neexecutat din aceasta.
(3) Dacă prin însumarea pedepselor în condiţiile alin. (1) şi alin. (2) s-ar depăşi cu mai mult de 10 ani maximul general al pedepsei închisorii, iar pentru cel puţin una dintre infracţiunile săvârşite pedeapsa prevăzută de lege este închisoarea de 20 de ani sau mai mare, în locul pedepselor cu închisoarea se poate aplica pedeapsa detenţiunii pe viaţă.
(4) Când pedeapsa anterioară sau pedeapsa stabilită pentru infracţiunea săvârşită în stare de recidivă este detenţiunea pe viaţă, se va executa pedeapsa detenţiunii pe viaţă.
(5) Dacă după ce pedeapsa anterioară a fost executată sau considerată ca executată se săvârşeşte o nouă infracţiune în stare de recidivă, limitele speciale ale pedepsei prevăzute de lege pentru noua infracţiune se majorează cu jumătate.
(6) Dacă după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare pentru noua infracţiune şi mai înainte ca pedeapsa să fi fost executată sau considerată ca executată se descoperă că cel condamnat se află în stare de recidivă, instanţa aplică dispoziţiile alin. (1)-(5).
(7) Dispoziţiile alin. (6) se aplică şi în cazul în care condamnarea la pedeapsa detenţiunii pe viaţă a fost comutată sau înlocuită cu pedeapsa închisorii.
Buna ziua,

Pedeapsa pronunţată poate fi modificată, dacă la punerea în executare a hotărârii sau în cursul executării pedepsei se constată, pe baza unei alte hotărâri definitive, existenţa concursului de infracţiuni.
instanţa poate constata că fiecare dintre faptele săvârşite atrag anularea suspendării conditionate aplicată.Potrivit disp. C.pr.pen., dacă se descoperă că cel condamnat mai săvârşise o infracţiune înainte de pronunţarea hotărârii prin care s-a dispus suspendarea sau până la rămânerea definitivă a acesteia, suspendarea se anulează.Deci daca faptele sunt concurente, pot atrage anularea suspendarii. Apoi, avand in vedere concurenţa faptelor, pedepsele se pot contopi şi se poate aplica pedeapsa cea mai grea, eventual si sporul de 1/3 din ped. cea mai grea in functie de legea penala mai favorabila.

Totusi, daca nu sunteti in situatia expusa mai sus, termenele de incercare pot curge in paralel.
mai detaliat situatia mea...am o pedeapsa de 3 cu suspendare,o pedeapsa de 2 ani cu suspendare si acum am primit o pedeapsa de 1 an 6 luni (fapte concurente) tot cu suspendare si nu au contopit (norocul meu)...parchetul a facut apel dar numai impotriva celuilalt inculpat....intrebarea mea este ca daca curtea de apel descopera ca am 3 pedepse poate sa contopeasca fara prezenta mea si intr o dimineata pot sa pot sa fiu arestat pur si simplu? (daca in urma contopirii va fi cu executare) sau trebuie sa fiu citata? sau curtea nu se preocupa numai cu motivele apelului parchetului?

Topic comasat:
se poate ataca o contopire de pedepse? ex.daca 3 pedepse cu suspendare vor fi contopite si va fi cu executare se poate ataca? deja stiu raspunsul ca da,cu apel...DAR daca instanta de fond nu a contopit,nu a observat ca mai am pedepse cu suspendare si vor fi contopite in apel nu se poate face nimic? mentin ca parchetul in motivul apelului nu cere acest lucru,nu a facut apel impotriva mea.
sau daca vor sa contopeasca vor fi trimite dosarul inapoi pe fond ca sa am o cale de atac impotriva contopirii?


Interventie moderator: va rugam sa nu mai deschideti topicuri noi, cu aceeasi tema. Continuati discutia aici, folosind butonul Raspunde. Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Noiembrie 2014
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penal nin-60-ct@yahoo.com nin-60-ct@yahoo.com Cîti ani de inchisoare se da la o pers. care e complice la furt , si fiind si recidivist ? ms... (vezi toată discuția)
Recidiva Sergiu88 Sergiu88 Am recidivat la aproape un an de la terminarea probațiunii! Menționez că am fost oprit de organ abilitat, pt conducerea unui autovehicul fără permis de ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal 2014 alinamihaipaula alinamihaipaula la intearea in vigoare a noului cod penal la 1 februari 2014 cad scorurile de contopire a pedepselor? (vezi toată discuția)