avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Donatii internationale online prin intermediul unui ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Donatii internationale online prin intermediul unui website

Buna ziua, doresc sa realizez un site prin intermediul caruia sa intermediez donatii internationale pentru diverse cazuri sociale sau evenimente catastrofale de pe intreaga planeta. Donatiile pot fi realizate prin multiple modalitati (offshore, paypal, wepay, wire transfer, etc.). Doresc sa pastrez legal 10% din valoarea donatiilor.

1) Exista vreo modalitate sa realizez acest lucru ca persoana fizica ? Cei 10% ramasi as dori sa ii folosesc pentru alte proiecte non-profit personale (crearea de intreprinderi sociale) ? Nu doresc sa imi ramana ca "profit" cei 10%.
2) Exista vreo modalitate sa realizez acest lucru ca srl platind impozit doar pe cei 10% care imi raman din donatii ?
3) In cazul in care singura solutie ar fi infiintarea unei asociatii (ONG) (fundatia se exclude din cauza patrimoniului inutil exagerat) exista posibilitatea ca din cei 3 membrii necesari doar unul sa aiba drepturi depline (ceilalti fiind activi dar neimplicati in deciziile financiare ale asociatiei) ?

Va multumesc pentru raspunsuri. =D>
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2014
ContSters314115, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters298774 , utilizator 08:40, 21 Februarie 2014
Toti membrii unui ong au aceleasi drepturi si aceleasi obligatii.
Colectare de fonduri din donatii si sponsorizari se face prin ong.
Buna seara George. Nu exista o singura lege in aceasta tara care sa nu poata fi ocolita, deoarece ar fi trebuit sa fie conceputa si implementata de oameni inteligenti.
Intentia Dvs. este evident una de business si deci ar trebui abordata prin prisma prestarii de servicii, fiind nerelevant ce scop au acele plati si spre ce fel de destinatari merg, din moment ce faceti o intermediere intr-un serviciu de transfer de fonduri si eventual si in realizarea contactului intre donator si viitorul donatar... Consider ca intentia de a face asa ceva ca persoana fizica sau ca ONG este o simulatie neadmisa de lege si care e doar chestiune de timp pana va fi identificata si sanctionata ca atare....
Mie imi pare acest tip de activitate similara cu crowfundingul. Sunt pe net o sumedenie de astfel de platforme si nu sunt privite nici ca ONG si nici profit. Este mai mult un instrument de microfinantare (s-au strans si milioane de euro in unele cazuri) si de cele mai multe ori presupune un castig de ambele parti. Marca au aparut si in Romania astfel de initiative.

Catalogarea ca si activitate eligibila pe ONG sau nu, ar trebui sa fie analizata pe intreg ansamblu al operatiunilor.
Eu cred ca este posibila dar ma indoiesc de fezabilitatea acesteia. Sunt foarte multi factori la mijloc, dar poate daca aveti solutia magina ... ne-o impartasiti si noua. suntem multi ONGisti pe aici si mai toti nu stam prea bine cu finantele pentru proeictele noastre.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatia si semnul de recunostinta pentru donatie Liciu Liciu Va salut, Vreau sa deschid o asociatie nonprofit in cadrul careia copii defavorizati sa construiasca jucarii si obiecte decorative, iar asociatia sa ii ... (vezi toată discuția)
Ce forma legala poate lua o comunitate de membri asociati in baza unei taxe de inscriere anuale? Laurentiu_Andronic Laurentiu_Andronic Daca doresc sa infiintez o comunitate de membri (asociati) cu aceeasi orientare profesionala, si care si-au capatat statutul de membri in baza unei taxe anuale ... (vezi toată discuția)