avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nesatisfacator pe post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nesatisfacator pe post

un salariat a fost evaluat la sfirsitul anului 2013 si a avut calificativ nesatisfacator, a fost reevaluat in luna ianuarie 2014 si a avut acelasi calificativ nesatisfacator. Acum conducerea in urma acestei evaluari i-a oferit alt post pentru pregatirea lui, dar a refuzat.
Este legal ca conducerea saii desfaca contractul de munca?
Cel mai recent răspuns: CLEMENT PINTILIE , Consilier juridic 17:23, 17 Februarie 2014
Necorespunderea profesionala reprezinta temei de drept pentru concediere individuala pe motive ce tin de persoana salariatului care, neindeplinind criteriile si obiectivele de performanta se considera ca este necorespunzator postului pe care il ocupa.

Conform art. 61 lit.d din Codul muncii, angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat.

Pasii pentru concedierea salariatului care nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat sunt:
- evaluarea salariatului , conform procedurii de evaluare stabilita prin contractul colectiv de munca aplicabil sau, in lipsa acestuia, prin regulamentul intern.
- propunerea unui loc vacant, are sa fie compatibil cu pregatirea profesionala a salariatului , conform prevederilor art. 64 alin.1 din Codul muncii
- preavizarea si emiterea deciziei de concediere. Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit.d C.mun. beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.
Daca este reevaluat si este gasit NECORESPUNZATOR,dupa ce i-a oferit un alt post si dansul l-a refuzat, angajatorul se poate prevala de dispozitiile art.61 lit.d) din C M-cii dar cu respectarea procedurei prelabile a preavizarii salariatului in minim 20 de zile de la decizia de evaluare!
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2014
ana-cer, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim necorespundere profesionala anymaryh anymaryh Buna ziua! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati: avem o procedura de evaluare, in luna ian s-a facut evaluarea, un salariat a obtinut un punctaj mic ... (vezi toată discuția)
Necorespundere profesionale - urgent eujad eujad Daca un salariat TREBUIE dat afara ptr necorespundere profesionala cum tb procedat?are dreptul la somaj? (vezi toată discuția)
Vor sa ma concedieze adriana81taicuta adriana81taicuta Buna seara, 1) La servici am fost chemata intr-o sedinta unde mi s-a adus la cunostiinta nerealizarea targhetului si mi s-a spus ca am doua posibilitati imi ... (vezi toată discuția)