Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara copil major

Buna ziua,

1. As dori sa stiu: care este procedura de urmat pentru continuitatea primirii pensiei alimentare de catre un copil care beneficiaza in prezent de acest drept, implineste 18 ani in luna iunie 2014, si va urma o noua forma de invatamant abia incepand cu urmatorul an scolar?

2. In perioada iulie - septembrie (cat este vacanta, finalizeaza un ciclu scolar, devine major) va fi privat de acest drept?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 13:50, 20 Februarie 2014
In luna iunie cand va deveni major, copilul va depune cerere in nume propriu pt ca pensia ce se va stabili sa se plateasca pana la definitivarea studiilor nu mai tarziu de 26 de ani.
Va face dovada ca e inca elev cu adeverinta de la liceu.
Va primi si pe perioada vacantei, iar daca tatal va cere sistarea pensiei pe motiv ca fiul nu mai urmeaza cursuri, copilul va putea proba ca e inscris la facultate.

Si daca tatal solicita sistarea incepand cu luna august? practic, copilul are dreptul la aceasta pensie pana la inceputul anului scolar urmator, cand va putea dovedi continuitatea studiilor, nu?
Adica, solicitarea facuta in iunie va fi valabila si pe perioada vacantei intrucat anul scolar se finalizeaza la inceputul anului scolar urmator. Am inteles bine?
Ati inteles foarte bine. Anul scolar tine de la 1 septembrie la 31 augist. Trebuie verificat si pentru facultati.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuitate pensie intretinere mihai_s mihai_s Printr-o hotarare judecatoreasca s-a stabilit plata unei pensii de intretinere pana la implinirea varstei de 18 ani sau pana la finalizarea studiilor dar nu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara baiatul meu cel mare a implinit 19 ani (la ... Mamicaingrijorata Mamicaingrijorata Pensie alimentara Baiatul meu cel mare a implinit 19 ani (la 18 ani era in clasa a XII-a). Peste cateva zile, urmeaza sa plece la studii in Olanda ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara kartago kartago Buna ziua, In cazul in care adolescentul termina facultatea in iunie se mai plateste pensie alimentara in continuare ? Varsta adolescentului 22 ani. Cum ... (vezi toată discuția)