avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Posibilitate sistare furnizare energie electrica de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Posibilitate sistare furnizare energie electrica de catre proprietar pentru chiriasul rau platnic

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns: chiriasul nu isi mai achita chiria deja de 2 luni consecutive. Am aflat ca si la curent are datorii(si implicit le avem noi) din noiembrie 2013, la asociatia de proprietari la fel.
Vrem sa il notificam cu privire la rezilierea contractului, pe baza de prevedere contractuala (cu preaviz de 30 de zile).
Totusi intrebarea este...am putea sista furnizarea energiei electrice pana cand paraseste imobilul? Deja se aduna sume prea mari de platit pentru noi, iar debransarea pentru neplata, efectuata de catre furnizor, va costa mai mult, decat daca solicitam noi o sistare temporara a furnizarii. Asadar...avem vreun temei legal sa i sistam furnizarea chiriasului, pe acest timp de preaviz? (vrem sa lasam oricum debransat apoi apartamentul pe perioada, pentru ca nu il mai folosim).
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:44, 25 Februarie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avand in vedere ca sunteti proprietarul de drept al imobilului,respectiv parte in contractul de furnizare energie electrica,aveti dreptul sa solicitati furnizorului de utilitati sistarea provizorie a asigurarii energiei electrice
Cred ca tulburati folosinta normala a domiciliului. Nu in sens penal, in sens civil. Eu nu v-as recomanda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata chirii cristi111us cristi111us Buna seara. Tocmai am auzit o problema care mi-a dat de gandit ... Chirie a unui spatiu pe termen de 3 ani ... dupa 2 ani problemele financiare zguduie serios ... (vezi toată discuția)
Contor de curent handsu handsu Este acceptabil si legal , ca un imobil sa fie apartinator unui proprietar , iar contorul de curent electric sa figureze pe alt nume ? (vezi toată discuția)
Pretul gazului felicia_margareta felicia_margareta Buna ziua, As dori, daca se poate, un raspuns la urmatoarea problema: Suntchirias al unui imobil care are centrala proprie pentru furnizarea apei calde ... (vezi toată discuția)