avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acte de divort la notar, pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acte de divort la notar, pensie de intretinere

Buna ziua! As dori sa stiu daca se poate divorta la notar daca ambii soti sunt deacord si daca are dreptul la pensia alimentara copilul chiar daca nu sunt inca divortati. Casa in care a locuit sotul este trecuta pe numele sotiei inainte de casatorie. Sotul are vreun drept la casa?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:26, 25 Februarie 2014
Acordul sotilor este esential pt. divortul in fata notarului, deci daca acest acord exista puteti depune actele.
Cat timp parintii nu sunt divortati nu putem vorbi de pensie alimentara, aceea este impusa dupa divort, iar cuantumul ei il stabilesc ambii parinti, conform acelui acord cu privire la toate aspectele legate de crestere, educare, intretinere minor. acordul se face in fata notarului public si impreuna cu ancheta sociala obligatorie vor constitui acte importante in dosarul de divort.
Casa este trecuta pe numele sotiei...in ce sens? ce fel de act este facut? sotul cat si cum a contribuit la dobandirea casei?
casa este de la parintii sotiei si are act de vanzare cumparare. toate acestea au fost facute inaintea casatoriei.
Casa este bunul propriu al sotiei. Sotul poate emite pretentii asupra casei numai in situatia in care poate dovedi ca are drept de creanta (s-au adus imbunatatiri substantiale).
Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2014
VoL, utilizator
Imobilul dobandit de sotie inainte de casatorie este bunul propriu ale acesteia si nu se imparte.


Cine a platit casa aceea? Sotii impreuna? Doar sotia? Din ce bani?
Sau nu s-a platit pretul?

Copilul are dreptul la intretinere de la parintii sai, indiferent ca acestia sunt divortati sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu imi cunosc drepturile mele ca sotie in mariaj ! jewelled jewelled Sunt casatorita din 2002 cu tatal fiicei mele dar locuim impreuna din 1996. Casa este achizitionata de sotul meu inainte de casatoria cu mine (in mariajul sau ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj tgrut tgrut Buna seara, am rugamintea de a-mi da un sfat cu privire la un divort dupa 20 de ani de casnicie, cu doi copii unul de 20 de ani si unul de 12 ani. Poate ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere cand parintii divortati locuiesc impreuna sinocreea sinocreea Buna ziua, se poate sa se fi discutat si sa existe pe forum un raspuns la intrebarea mea, dar recunosc ca nu prea am gasit sau nu am stiut sa caut mai ... (vezi toată discuția)