avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Model contract de sponsorizare
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Model contract de sponsorizare

O asociatie s-a implicat intr-o actiune caritabila si a obtinut bani din sponsorizari. Acesti bani au fost folositi in scopul pentru care au fost stransi, dar nu stiu cum ar trebui sa arate contractul incheiat intre aceasta asociatie si beneficiar. Ma poate ajuta cineva?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 13:56, 1 Martie 2014
Gasiti mai multe informatii aici:
[ link extern ]
Va multumesc, dar as vrea sa stiu daca intre asociatia care a adunat acesti bani si beneficiar trebuie incheiat tot contract de sponsorizare sau un alt tip de contract. Banii oricum nu ar fi putut fi folositi in alt scop decat cel pentru care au fost stransi, asa cum era prevazut in toate contractele de sponsorizare incheiate.
Beneficiarul a primit banii de la ONG? Beneficiarul e persoana fizica / persoane fizice, sau la randul lui e persoana juridica? Inteleg ca e o chestie caritabila... deci probabil ca operatiunea ar trebui considerata donatie... Ar trebui facut un contract de donatie, in scris, daca suma nu e peste 25000 lei se poate considera dar manual, ca si banii sunt bunuri mobile corporale si deci pot face obiectul unui dar manual, deci nu e nevoie de forma autentica notariala a contractului de donatie.... Daca sunt virati prin banca, pentru contabilitate aveti extrasul de cont si eventual si ordinul de plata vizat de banca (daca nu s-a facut plata prin Internet Banking de exemplu...) daca s-au dat numerar, ar trebui beneficiarul sa va dea chitanta sau, daca e persoana fizica, sa va semneze dispoztie de plata.... La sume semnificative e recomandabil sa se vireze prin banca....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model de contract de donatie sau mecenat intre asociatie si beneficiarul sponsorizarii? benone1973 benone1973 Buna ziua! Sunt tatal unui baietel cu handicap grav care datorita starii de sanatate a fiului meu am fost nevoit sa apelez la o asociatie pentru a colecta ... (vezi toată discuția)
Contracte sponsorizare adrianatereza adrianatereza Avem o asociatie non-profit ce are drept scop ajutorarea persoanelor in nevoie. Bugetul este constituit din donatiile membrilor și sponsorizări de la ... (vezi toată discuția)
Suma platita si neimpozabila rugby15 rugby15 Buna ziua ! va rog sa-mi spuneti daca o Asociatie infiintata pe Legea 26 / 2000 poate sa plateasca din fondurile proprii , sume de bani catre diverse persoane ... (vezi toată discuția)