avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... O noua expertiza medico-legala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

O noua expertiza medico-legala

Buna ziua. Faptele, pe scurt, sunt urmatoarele: accident de circulatie cu victima, certificat medico-legal 85 de zile de ingrijiri pt fractura dubla gamba, proces penal pe rol, victima despagubita de asigurator prin tranzactie insa nu doreste sa retraga plangerea penala. In contextul aplicarii NCP, fapta nu mai reprezinta infractiune, dar...victima cere o noua expertiza din care probabil vrea sa obtina peste 90 de zile de ingrijiri medicale ptr ca fapta sa fie infractiune. intrebare: este posibil acest lucru avand in vedere ca au trecut aproape 3 ani de la producerea accidentului iar victima s-a refacut complet si care este procedura in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:19, 2 Martie 2014
In principiu, in cadrul procesului pot fi solicitate probe, dar instanta hotaraste daca admite sau nu aceste probe. Este insa evident ca cererea este determinata de modificarile legislative si urmeaza a fi apreciata ca atare.
Sa inteleg ca va trebui sa ceara o alta expertiza si in situatia in care se va admite cererea de catre instanta, atunci va depune o alta expertiza.....efectuata de cine si pe ce baza? Fiindca cea existenta a fost depusa tot de ea si neontestata de nimeni in acesti ani.
Sa ne intelegem. Exista un certificat medico-legal la dosar si partea vatamata cere o expertiza. Atunci instanta va aprecia asupra probei. Daca se ingaduie, se va face adresa catre IML. Partea vatamata o sa mearga acolo cu ce acte medicale mai are. Daca se respinge proba atunci fata de noile prevederi legale se va constata ca este dezincriminata fapta.
Sa nu ne grabim cu dezincriminarea, in CML mai pot fi trecute si alte consecinte care pot conduce la atragerea raspunderii penale pentru vatamarea corporala din culpa: o infirmitate;un prejudiciu estetic grav şi permanent; avortul;punerea în primejdie a vieţii persoanei.

Ultima modificare: Vineri, 28 Februarie 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Accident cu victima danyell_crystyan danyell_crystyan in 16 decembrie 2015 am acrosat cu masina un pieton care se afla pe mijlocul drumului la 10-15 metri dupa o trecere de pietoni.precizez ca eram in afara ... (vezi toată discuția)
Conteaza gravitatea starii de sanatate a unei victime in urma unui accident rutier? mihai_30 mihai_30 Are importanta cate zile de spitalizare are un pacient care a fost victima a unui accident rutier?Dar detaliile legate de cat de grav a fost impactul si urmele ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa - prevederi ncp costel_dorofte2012 costel_dorofte2012 sunt invinuit intr-un dosar penal pt vatamare corporala din culpa in care victima a depus un certificat medico-legal cu 42 zile de ... (vezi toată discuția)