avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu victima

in 16 decembrie 2015 am acrosat cu masina un pieton care se afla pe mijlocul drumului la 10-15 metri dupa o trecere de pietoni.precizez ca eram in afara localitati victima consumase bauturi alcoolice si locul nu era iluminat
victima era imbracata in negru totul petrecandu-se la ora 22.40.am aflat ca are 42 de zile de spitalizare .mi sa facut starea tehnica la masina si a iesit foarte bine avand totul nou montat cu 2 zile inainte de accident.as dori sa stiu cat poate dura procesul si ce as putea pati.si dak imi pot recupera permisul de conducere deoarece eu lucrez ca sofer
Cel mai recent răspuns: OmarP , utilizator 02:48, 29 Martie 2016
Stiti cate zile de ingrijiri medicale are in CML?
Pana la finalizare puteti sa conduceti cu dovada, pe care le innoiti la din 30-30 zile, dovada cu care puteti circula doar in tara.
Veti fi acuzat de vatamare corporala din culpa, in cazul in care partea vatamata va formula plangere prealabila. Va trebui sa va formulati o aparare eficienta pentru a demonstra culpa victimei sau in cel mai rau caz culpa comuna, insa din ce relatati persoana vatamata nu se afla pe trecerea de pietoni. De asemenea, un factor important este si viteza de deplasare a autovehiculului. In ceea ce priveste durata dosarului, aceasta variaza. In momentul de fata vi s-a retinut permisul?
da am permisul retinut dar eu lucrez in austria
si o sa imi pierd locul de munca nu se poate recupera?

nu stiu decat de 42 de zile de spitalizare nu stiu dacz sunt dare de catre IML

viteza era in jur de 70 km


[mesaj editat - vă rog să nu mai scrieţi mesaje consecutive şi cu majuscule. mulţumesc!]
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Trebuie sa vedeti ce are trecut in CML, zilele de ingrijiri medicale sunt importante sub aspectul relevantei penale, zilele de spitalizare sunt altceva. Daca nu are trecute in CML una din consecintele de la art. 194 c.p. se va dispune clasarea, deoarece fapta nu intra sub incidenta legii penale.
ART. 194
Vătămarea corporală
(1) Fapta prevăzută în art. 193, care a cauzat vreuna dintre următoarele consecinţe:
a) o infirmitate;
b) leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;
c) un prejudiciu estetic grav şi permanent;
d) avortul;
e) punerea în primejdie a vieţii persoanei,

se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Când fapta a fost săvârşită în scopul producerii uneia dintre consecinţele prevăzute în alin. (1) lit. a), lit. b) şi lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.
(3) Tentativa la infracţiunea prevăzută în alin. (2) se pedepseşte.

Alte discuții în legătură

Accident rutier alana27 alana27 Acum o luna de zile parinti mei au avut accident de masina,masina o conducea cumnatul meu si alaturi de el a fost nepotul meu,in spate erau parinti mei. A ... (vezi toată discuția)
Accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme CristiHD CristiHD Sunt vinovat intr-un asfel de accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme Circumstante: - am intrat intr-o alta masina fara sa ma asigur - sunt 3 ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie cu victima ranita usor vasile20142014 vasile20142014 Buna ziua, Sunt vinovat de producerea unui accident cu victima, la schimbarea directiei de mers am acrosat un biciclist, acesta venea din sens opus si a fost ... (vezi toată discuția)