avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Contabilitatea agentiei de turism
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Contabilitatea agentiei de turism

Asdori cateva lamuriri in ceea ce priveste contabilitatea pt agentiile de turism.Cum se calculeaza cifra de afaceri si care este baza de calcul in situatia in care agentia este micro platitoare 3%.Trebuie sa plateasca 3% la comision sau la facturile emise catre clienti.va rog dc se poate sa imi dati un raspuns cu trimitere la lege.multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 12:25, 28 Februarie 2014
C. fisc.

ART. 112^7 Baza impozabilă

(1) Baza impozabilă a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor o constituie veniturile din orice sursă, din care se scad:

a) veniturile aferente costurilor stocurilor de produse;

b) veniturile aferente costurilor serviciilor în curs de execuţie;

c) veniturile din producţia de imobilizări corporale şi necorporale;

d) veniturile din subvenţii;

e) veniturile din provizioane şi ajustări pentru depreciere sau pierdere de valoare;

f) veniturile rezultate din restituirea sau anularea unor dobânzi şi/sau penalităţi de întârziere, care au fost cheltuieli nedeductibile la calculul profitului impozabil ;

g) veniturile realizate din despăgubiri, de la societăţile de asigurare/reasigurare, pentru pagubele produse bunurilor de natura stocurilor sau a activelor corporale proprii;

h) veniturile din diferenţe de curs valutar;

i) veniturile financiare înregistrate ca urmare a decontării creanţelor şi datoriilor în lei în funcţie de un curs valutar diferit de cel la care au fost înregistrate iniţial;

j) valoarea reducerilor comerciale acordate ulterior facturării.

(1^1) Pentru determinarea impozitului pe veniturile microîntreprinderilor, la baza impozabilă determinată potrivit alin. (1) se adaugă următoarele:

a) valoarea reducerilor comerciale primite ulterior facturării;

b) în trimestrul IV, diferenţa favorabilă dintre veniturile din diferenţe de curs valutar/veniturile financiare înregistrate ca urmare a decontării creanţelor şi datoriilor în lei în funcţie de un curs valutar diferit de cel la care au fost înregistrate iniţial şi cheltuielile din diferenţe de curs valutar/cheltuielile financiare aferente, înregistrate cumulat de la începutul anului.



Impozitul de 3% nu are legatura cu factura in general, ci are legatura cu venitul din factura. Deci daca inregistrati sume pe 462 care apoi se deconteaza, acestea nu intra in baza calcul impozit 3%, intrucat nu sunt venituri.
Ultima modificare: Vineri, 28 Februarie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit microintreprindere prest prest Buna ziua. O societate comerciala platitoare de impozit pe venit,a avut un proces cu Primaria,pe care l-a castigat. Suma primita,se impoziteaza cu ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit 3% costicul costicul Cum calculam impozitul pe venit? 3% din incasarile reale sau din cifra de afaceri(calculata din balanta)? (vezi toată discuția)
Calcul impozit microintreprindere sandasimona sandasimona Veniturile din diferente favorabile de curs valutar aferente unui imprumut in valuta sunt incluze in baza impozabila sau nu? (vezi toată discuția)