avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Calcul impozit 3%
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Calcul impozit 3%

Cum calculam impozitul pe venit? 3% din incasarile reale sau din cifra de afaceri(calculata din balanta)?
Cel mai recent răspuns: costicul , utilizator 14:41, 18 Ianuarie 2015
Din cifra de afaceri.

Codul Fiscal, art. 112^7 prevede ca:" (1) Baza impozabilă a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor o constituie veniturile din orice sursă, din care se scad:

a) veniturile aferente costurilor stocurilor de produse;

b) veniturile aferente costurilor serviciilor în curs de execuţie;

c) veniturile din producţia de imobilizări corporale şi necorporale;

d) veniturile din subvenţii;

e) veniturile din provizioane şi ajustări pentru depreciere sau pierdere de valoare;

f) veniturile rezultate din restituirea sau anularea unor dobânzi şi/sau penalităţi de întârziere, care au fost cheltuieli nedeductibile la calculul profitului impozabil ;

g) veniturile realizate din despăgubiri, de la societăţile de asigurare/reasigurare, pentru pagubele produse bunurilor de natura stocurilor sau a activelor corporale proprii;

h) veniturile din diferenţe de curs valutar;

i) veniturile financiare înregistrate ca urmare a decontării creanţelor şi datoriilor în lei în funcţie de un curs valutar diferit de cel la care au fost înregistrate iniţial;

j) valoarea reducerilor comerciale acordate ulterior facturării.

(1^1) Pentru determinarea impozitului pe veniturile microîntreprinderilor, la baza impozabilă determinată potrivit alin. (1) se adaugă următoarele:

a) valoarea reducerilor comerciale primite ulterior facturării;

b) în trimestrul IV, diferenţa favorabilă dintre veniturile din diferenţe de curs valutar/veniturile financiare înregistrate ca urmare a decontării creanţelor şi datoriilor în lei în funcţie de un curs valutar diferit de cel la care au fost înregistrate iniţial şi cheltuielile din diferenţe de curs valutar/cheltuielile financiare aferente, înregistrate cumulat de la începutul anului.

(2) În cazul în care o microîntreprindere achiziţionează case de marcat, valoarea de achiziţie a acestora se deduce din baza impozabilă, în conformitate cu documentul justificativ, în trimestrul în care au fost puse în funcţiune, potrivit legii."

Vanzarea unei masini (758.3) face parte din baza impozabila a impozitului pe venit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit microintreprindere prest prest Buna ziua. O societate comerciala platitoare de impozit pe venit,a avut un proces cu Primaria,pe care l-a castigat. Suma primita,se impoziteaza cu ... (vezi toată discuția)
Impozit profit microinteprindei 2014 steelart steelart - care este suma maxima ce poate fi incasata de o microinteprindere in 2014 ( 50.000 eoro sau 65.000 eoro ) ? (vezi toată discuția)
Contabilitatea agentiei de turism Onutza05 Onutza05 Asdori cateva lamuriri in ceea ce priveste contabilitatea pt agentiile de turism.Cum se calculeaza cifra de afaceri si care este baza de calcul in situatia in ... (vezi toată discuția)