avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită partea care pierde plateste. cum ?
Discuție deschisă în Executare silită

partea care pierde plateste. cum ?

Buna ziua,

In cazul in care am castig de cauza in procesul in care sunt implicata acum si partea adversa este obligata la plata cheltuielilor de judecata cerute si dovedite, care este procedura, va rog ? Nu am fost implicata pana acum in asa ceva si nu stiu.

Eu am platit deja avocatului meu (in baza facturior atasate la dosar si ele) toate onorariile cerute.
Nadajduiesc ca acesti bani se vor intoarce cumva la mine, nu tot la avocat. Cum se intampla de obicei ? Pun eu la dispozitia partii adverse un cont ?

Am avut cheltuieli foarte mari si de aceea sunt preocupata si de acest aspect, pe langa multe altele.

Si ar mia fi ceva. Trebuie si OP-ul meu cu plata facturii pus la dosar sau aratat undeva ? Avocatul meu ma grabeste mereu cu asta.

Multumesc mult si inca o data avocat net si tuturor celor ce isi fac timp sa raspunda.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 21:46, 11 Mai 2009
Atunci cand instanta va pronunta o hotarare in cauza dvs., si veti avea castig de cauza, in temeiul disp. art.274 c.proc.civ., partea care cade in pretentii va fi obligata la plata cheltuielilor de judecata.
Dupa ce hotararea va ramane definitiva (de preferat si irevocabila), daca partea care cade in pretentii de buna voie nu va achita cheltuielile de judecata, veti putea sa le "recuperati" cu ajutorul unui executor judecatoresc pe calea executarii silite.
Numai daca instanta de judecata acorda cheltuielile de judecata si obliga partea care cade in pretentii a le achita, iar acesta nu le plateste de buna voie, se poate la executarea silita a acestuia.
Daca instanta nu a acordat cheltuielile de judecata prin dispozitivul hotararii, chiar definitiva si irevocabila fiind, executorul nu va poate ajuta in recuperarea acestora, deoarece el doar pune in executare dispozitiile instantei concretizate in hotarare, care investita devine titlu executoriu, caz in care debitorul va fi obligat si la suportarea cheltuielilor ocazionate de executarea silita. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli onorariu avocat lidiamuntean lidiamuntean Buna ziua Va rog puteti sa imi spuneti daca se poate sa cer ca cheltuielile de judecata (onorariu avocat) sa fie platite de catre sot. El va fi obligat sa ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti SORINM71 SORINM71 In prima instanta la Tribunalul Timisoara am castigat prin hotarare definitiva si executorie . Angajatorul a declarat recurs la Curtea de Apel Timisoara si a ... (vezi toată discuția)
Recuperarae cheltuieli de judecata VOVA6 VOVA6 Care ar fi caile de recuperare a cheltuielilor de judecata ? (vezi toată discuția)