avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Aflare cuantum pensie bunici materni anii \'80
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Aflare cuantum pensie bunici materni anii '80

Buna seara. Cum pot afla de la Casa de Pensii cuantumul pensiilor bunicilor materni pentru o anumita perioada (1980-1993) ? Care este procedura ? Am facut cerere in sensul acesta insa Casa de Pensii este absolut refractara deopotriva ermetica, invocand fel de fel de tertipuri. Chiar nu se pot afla acele cuantumuri ? Este incalificabila atitudinea unei institutii a statului. Rog respectuos sprijin. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ardeleanion , utilizator 22:41, 1 Martie 2014
1. Care au fost motivele invocate de Casa de Pensii pentru a nu va satisface cererea?

2. Poate v-au intrebat la ce va foloseste sa stiti ce pensie aveau bunicii dvs. in acea perioada si nu fost multumiti de raspuns.
Ultima modificare: Duminică, 2 Martie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Buna seara. Multumesc pentru atentie. Casa de Pensii si-a motivat refuzul de a-mi furniza ceea ce am solicitat invocand confidentialitatea bazei de date conform Art. 184 alin 1 din Legea 263/2010 si deopotriva faptul ca baza informatica existenta la ei este numai de la data de 1 aprilie 2001. Ori, subsemnatul am solicitat informatii pentru perioada 1980-1993 motivand acea solicitare prin faptul ca imi este necesara evidenta cuantumurilor pensiei pentru studiu individual propriu in vederea realizarii unei biografii ample si amanuntite a bunicilor materni. In atare situatie, ma vad obligat sa fac cateva remarci: este revoltator cum Casa de Pensii face trimitere la "confidentialitate" sub pavaza larga a legii, care e facuta tot de ei si un cetatean cu drepturi si obligatii nu poate afla detalii despre lucruri indeobste stiute, lovindu-se conflictual de secretomania institutiilor statului. Consider ca se aplica cel putin 2 masuri, pentru ca daca acelasi cetatean "face ceva" i se cauta in detaliu orice potentiala informatie incriminatorie, anulandu-se sine die orice secret. De ce institutie a statului cum este Casa de Pensii aplica masuri restrictive la informatii ce apartin persoanei ? Sunt desigur intrebari fara raspuns. Nu vreau si nu pot intelege atitudinea de calau a statului contra cetateanului. Multumesc pentru intelegere. Cu stima, ardeleanion.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se stabileste plata cass la venituri din chirii? perlutina perlutina Un cetatean, de alta nationalitate, care are o proprietate, pe care a inchiriat-o in Romania, si nu locuieste (nu are domiciliul in Romania, nu vine nici ... (vezi toată discuția)
Mostenire - modificare titlu de proprietate doctoru1980 doctoru1980 Salutare tuturor, Am urmatoare speta: In 1988 bunicul meu si fratele acestuia au mostenit de la tatal lor o casa. Dupa revolutie bunicul meu a facut cerere la ... (vezi toată discuția)
Linia de hotar (granituire) cu tulburare de posesie mbzmeuca mbzmeuca Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Istoric: Teren intravilan proprietate Bunici (Buftea-Ilfov), conform titlu proprietate 571mp. In anul ... (vezi toată discuția)