avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Am dreptul la mostenire in urma decesului tatalui natural in situatia in care acesta mai are o fiica cu sotia actuala ? Fiica - sora mea vitrega - este placata (prin casatorie) in USA si nu stiu daca are cunostinta de existenta mea.
Mentionez ca nu am crescut cu tatal natural insa port numele acestuia. Am primit pensie alimentara in urma unei decizii de instanta pana la terminarea scolii, conform legislatiei in vigoare atunci (prin '88)
Exista posibilitatea ca acesta sa fi facut act de vanzare cumparare pe apartament catre fiica sau sotie si astfel eu sa nu mai pot obtine nimic ? Din cate stiu, dupa deces familia sa ar avea obligatia sa ma cheme la masa succesorala.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:58, 2 Martie 2014
Daca nu aveti un tata adoptiv, il mosteniti pe cel natural, pe tatal pe care il aveti trecut in certificatul de nastere. Mosteniti daca aveti ce, desigur. ceilalti mostenitori, nu au nicio obligatie fata de dvs, dvs trebuie sa dati declaratie ca acceptati succesiunea in termen de un an de la deces si daca nu apelati dvs la notar pt dezbaterea mostenirii, cand vor incepe ei dezbaterea, veti fi chemat de catre notar.
Daca a vandut tot ce avea, nu mai aveti ce mosteni. Ar trebui sa apelati la instanta si sa dovediti ca n-a fost in realitate o vanzare, ci donatie, si daca ati reusi, ati culege macar rezerva succesorala care e de jumatate din cat ati fi mostenit legal.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea mostenirii camyyb camyyb buna seara..mama e recasatorita iar urma acestea casnicii a avut un alt fiu.noi suntem 2 frati vitregi.tatal vitreg de putin timp a decedat,lasand in urma un ... (vezi toată discuția)
Succesiune labuta labuta Mama are casa cumparat de tatal ei.Sa castorit de doua ori avand din fiecare csnicie cate un copil.La decesul tatalui meu vitreg, vin si eu la mostenire sau ... (vezi toată discuția)
Succesiune- cum exact? Alina Cretu Alina Cretu Un barbat decedat in urma cu 1 luna are ca mastenitori pe fiica sa si pe cei treii nepoti(fii fiului sau vitreg-mort in urma cu aproximativ 20 de ani).Pamantul ... (vezi toată discuția)