avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati la intretinere

In cazul in care un locatar nu achita fondul de rulment, sau fondul de rulment acopera partial valoarea intretinerii si are mai multe luni restante, de cand se aplica penalitati?
Legea 230/2007 prevede urmatoarele:

"Art. 49. - (1) Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata. Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat.
(2) Termenul de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, afisate pe lista lunara de plata, este de maximum 20 de zile calendaristice. "


Conform norma in vigoare ,penalittaile se aplica dupa 30+20 zile ,daca adunarea generala nu a dispus alte termene de plata
@adolfinapop

Se ia ca referinta data scadenta?
Ultima modificare: Luni, 3 Martie 2014
Adriantot, moderator
Da, se ia ca referinta data scadentei.
De exemplu lista de plata se afiseaza pe data de 16 ianuarie si poate avea data scadenta 17.01, 18.01, 19.01....05.02 adica intre una si 20 de zile asa cum prezede legea, in functie de decizia comitetului executiv.
De la aceasta data scadenta 19.01 de exemplu, puteti achita fara penalizari intr-un interval de inca 30 de zile adica pana la data de 18.02. Repet, fara a vi se aplica penalizari.
Daca nu ati achitat pan al 18.02 si achitati la orice data dupa, adica 19.02, 20.02...
se aplica penalizari de maxim 0,2%/zi incepand cu data de 20.01 (adica din prima zi dupa data scadenta).
Toate acestea se stabilesc de comitetul executiv intr-un "sistem propriu de aplicare a penalizarilor de intarziere".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul penalitatilor ; cele 30 de zile ''fatidice'' dddgab dddgab In asociatia noastra s-a redeschis o discutie mai veche pe tema modului de calcul al penalitatilor de intarziere la plata cotelor de intretinere. De aceea va ... (vezi toată discuția)
Datornici cu rea intentie Badeaic Badeaic unii membrii ai asociatiei de locatari, instigati de un individ, profita de o portita a legii si, voit sau nu, pun asociatia in situatia de a plati ... (vezi toată discuția)
Calcul penalizari 1970 1970 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza corect penalizarile. Mentionez ca in A.G. am stabilit un procent de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere, ... (vezi toată discuția)