avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu 2 copii mici
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu 2 copii mici

Sunt o persoana cam disperata si satula de situatia in care ma flu, am un sot de 6 ani*suntem impreuna de la 18 ani acum am 30, avem 2 copii 4 si 6 ani,este alcoolic si m-a traumatizat cam toata viata la betie fiind total alt om fata de cel treaz(urla, tranteste, vrea sex sparge, strica bani chiar si la aparate)nu am voie sa-i spun nimic ca se aprinde din orice si apoi se asteapta a doua zi sa uit tot nici macar nu isi mai cere scuze. Problema mare este ca eu vreau de mult timp sa ne despartim dar iubeste copii si ma ameninta sa nu indraznesc sa ii iau si il cred in stare de orice la bautura. Cum ma ajuta pe mine legea si politia in cazul asta, asteapta sa ma loveasca care inca nu am primit decat 2 palme, mai astept?

Nu vreau sa-mi parasesc copii, ce fac?


II luati si va mutati.
Daca puteti dovedi ca e violent, ca e un pericol pt dvs, puteti cere in instanta un ordin de restrictie si protectie.
imi primul rand as vrea sa-mi afecteze copii cat mai putin, ordinul de restrictie este doar o hartie pe care mi-ar rupe-o in fata, est un om care daca se simte amenintat devine rau, si nu ma plang incerc sa caut o solutie si nu o vad, oriunde ma intorc este greu
Este optiunea dvs. daca vreti sa mai asteptati sau nu!

Eu personal, nu neaparat in spiritul feminitati, consider ca nicio femeie nu merita si nu trebuie sa accepte sa se injoseasca in asemenea hal.

Introduceti actiunea de divort - probabil ca va trebui sa divortati la judecatorie, deoarece nu cred ca "dumnealui" va accepta un divort amiabil la notar - solicitati incredintare minorilor si obligarea la plata pensiei de intretinere catre acestia in cuantumul stabilit de lege.

Va sfatuiesc sa contactati direct un avocat cu care sa discutati, sincer, toate problemele dvs.

Sa stiti ca de multe ori avocatul este si un bun psiholog, stiind sa asculte si sa inteleaga problemele dvs. si, chiar sa va incurajeze si sa va redea, prin sfaturile sale, increderea in dvs.
de ex aseara am avut o alta discutie, de ce i-am reprosat prin tel ca s-a oprit la baut in loc sa vina acasa cum a zis, mi-a facut scandal mi-a spart niste farfurii etc si dupaceea a trebuit sa ma prefacx ca sunt ok ca sa nu il apuce iar
Astazi cu o floricica a zis ca repara tot, dar eu m-am enervat si i-am zis cate ceva si mi=a dat o palma
Noi stam in chirie si avem de gand sa ne mutam la tata la sat, el zice ca el si copii se duc la mamasa si eu sa ma duc la tata-miu
Nu are grija de ei, trebuie sa astept sa pateasca unul din ei ceva sau trebuie sa mai indur eu in continuare


Problema e ca nu am nici bani pt un avocat, si asta l-ar enerva mai tare, si ma intreb daca pana se finalizeaza divortul ii las la el sa nu mai iasa scandal, mi mai da statul?
Oricum el nu m-ar lasa in pace nici daca ii las copii, ca e dependent de mine. Am incercat pe cale amiabila dar nu intelege, zice ca nu o sa iasa bine.

In acest moment m-am gandit sa ii las copii la mama lui si eu sa stau la tatal meu care este in acelasi sat, dar sa depun ceva plangere precum ca i-am lasat fortat sa nu iasa scandal dar nici eu sa nu par o mama care ii paraseste, cum sa fac?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Martie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
ati incercat un terapeut familial? Macar sa renunte la bautura, ca apoi sa se regleze si altele.

Trebuie sa va ganditi daca divortati, odata ce intentati divortul, sa aveti o locuinta unde sa va stabiliti cu copii, si resurse financiare de intretinere. Cu toate astea, chiar daca va mutati, nu puteti sa ii refuzati dreptul lui de a isi vedea si vecghea copiii. Oricum custodia e comuna, si deci va trebui ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata in comun. Trebuie sa vedeti ce vreti dvs sa faceti si cum sa iesiti din aceeasta situatie, si cu ce resurse.

Cel mai bine e, daca sustine ca isi iubeste copiii sa gasiti o cale de compromis, o solutei amiabla care sa restabilzieze cumva situatia. Desi destul de complicat, nu este imposibil.

Alte discuții în legătură

Bună ziua, mă poate ajuta cineva, vă rog cu niste sfaturi! ... Lucia.. Lucia.. Bună ziua, mă poate ajuta cineva vă rog cu niste sfaturi! Sunt căsătorită de 6 ani și încerc să îmi salvez familia dar nu mai am nici-o opțiune! ... (vezi toată discuția)
Mama mea il hartuieste pe tatal meu grav bolnav Em_M Em_M Buna ziua, de mai multi ani de zile mama mea isi bate joc efectiv de tatal meu grav bolnav cardiac cu diagnostic de angina pectorala severa, cu 6 stenturi si ... (vezi toată discuția)
Cum pot scăpa de un bețiv care mi-e tată? am niște bani pentru partaj și divorțul mamei, dar nu știu dacă să-i folosesc pentru asta, sau pentru a sta cu chirie departe de el Divortpartaj Divortpartaj Tata e un alcoolic ,bea de aproximativ 18 ani. In ultimul timp încerca sa se lase pentru ca a ajuns la alcoolicii anonimi la insistentele mamei si pentru ca ... (vezi toată discuția)