avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama mea il hartuieste pe tatal meu grav bolnav
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama mea il hartuieste pe tatal meu grav bolnav

Buna ziua,
de mai multi ani de zile mama mea isi bate joc efectiv de tatal meu grav bolnav cardiac cu diagnostic de angina pectorala severa, cu 6 stenturi si indicatie de by pass. Este obsedata ca acesta o inseala, desi el nici nu iese singur din casa de 10 ani de zile, nici nu a fost vreodata un barbat care sa isi insele nevasta. Il bate pana il umple de sange, i-a interzis contactul cu oricine din exteriorul casei, inclusiv cu noi copiii, ii aduce acuzatii sexuale de toate tipurile inclusiv de incest fiindca singurele persoane cu care bietu tata se vede suntem noi copiii lor, si zi si noapte il tortureaza, interzicandu-i chiar sa tinem legatura telefonic ori prin internet. Ziua il obliga sa munceasca desi are dureri de inima iar dimineata il taraste jos din pat tragandu-l de par. Acesta se teme sa anunte politia deoarece il ameninta cu moartea sau il ameninta ca ii va inscena diverse lucruri, iar pe noi copiii ei adulti si pe copiii nostri adolescenti, ne ameninta cu tot ce stie despre noi ca nu care cumva sa ajunga sa raspunda pentru faptele ei. Exista inregistrari filmate si vocale cu o parte din abuzurile violente asupra tatalui meu, exista fotografii si marturii, exista si inregistrari in care ameninta cu moartea. Va rog sa ma ajutati cu un sfat urgent, nu dispun de bani pentru avocati. Casa in care tatal meu locuieste este pe numele amandurora. Aici locuieste si sora mea cu baietelul ei, fiind mama singura. Si pe ei ii violenteaza si ii supune unui tratament asemanator. Mai exista o casa la tara tot pe numele ambilor parinti.
Va confruntati cu situatie foarte delicata avand in vedere ca este vorba despre mama dv care ii face viata de cosmar sotului ei
Din prezentarea dv ar rezulta ca si mama dv este suferinda dar de afectiuni de alt ordin
Solutionari exista dar...avand in vedere ca este vorba despre masuri de protejare a tatalui impotriva comportamentului sotiei=mama dv,orice fel de interventie ,in prima faza ar inrautati relatiile
Solutia legala ar fi sa sesizati oficial departamentul specializat de la autoritatea pentru protectia copilului ,care detine serviciu specializat pentru astfel de cazuri
Problema consta in acea ca pentru constatarea situatiei de fapt ,tramele la care este supus tatal dv,este necesara o verificare din partea comisiei sociale
Avand in vedere ca detineti probe,martori,acestea pot reprezenta dovezi rezonabile pentru autoritati,dar problema este acea ca tatal dv traieste cu sotia=mama dv ,care afirmati ca " il ameninta cu moartea sau il ameninta ca ii va inscena diverse lucruri"
Incercati dv alaturi de restul familei sa analizati responsabil situatia,sa hotarati concret varianta de solutionare astfel incat pentru binele ambilor parinti- pentru a indeparta concretizarea amenintarilor mamei dv,incercati sa il scoateti pe tatal dv din acel mediu ,
asigurati acestuia un tratament medical si un climat familial care sa ii favorizeze o batranete linistita
Succes !
E posibil sa aiba ceva probleme psihice.
Mama dvs. este luata in evidenta unui psihiatru?
A consultat un psihiatru?

Este important pentru un demers juridic raspunsul la aceasta intrebare.
Daca tatal e agresat si nici el si nici sora nu fac plangere la politie si tatal nu vrea sa divorteze, nu vrea sa faca partaj, nu vrea sa se departa de femeie, de ce nu se protejeaza sa mearaga sa stea la tara ?
Daca nu se poate ingriji singur, sa isi faca curaj, sa depuna plangere si sa ceara la judecatorie ordin de restrictie si protectie si evacuarea femeii .

Poate chema politia cand mama face crize, poate fi internata, citi mai jos in ce conditii se face internarea nevoluntara.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2016
gi-jane2, moderator
Cu siguranta are probleme psihice, acestea sunt cunoscute de medicul de familie care ii prescrie lunar un tranchilizant, dar refuza un consult de specialitate la Psihiatru.
Va multumesc mult de sfat. Nu prea am crezut in aplicarea unui astfel de Ordin de restrictie in Romania. In ce conditii se poate solicita un astfel de ordin. Ce demers trebuie facut si de catre cine. Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2016
gi-jane2, moderator
Noi copii am incercat sa o determinam pe ea sa se mute la tara, deoarece tata fiind bolnav s-ar descurca mult mai usor la Bucuresti. Mama nu il lasa pe tata nici sa se mute la tara si nici ea nu doreste, deoarece ea isi hraneste rautatea cu chinuirea tatalui meu, fiind obsedata in permanenta si monitorizandu-i fiecare gest si respiratie a tatei. Va rog respectuos sa imi spuneti in ce conditii se poate obtine un ordin de restrictie si ce demers trebuie facut pentru a fi obtinut. Ma tem si de o reactie violenta din partea mamei, in starea in care este ne temem ca va recurge chiar la crima.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2016
Em_M, utilizator

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie deeana deeana Ma poate ajuta cineva,va rog? Problema mea e urmatoatea: mama mea a divortat da tata acum aproximativ 2 ani insa locuiesc la tara in aceeasi casa, partajul nu ... (vezi toată discuția)
Buna seara! traiesc in concubinaj de 16 ani cu tatăl copiilor ... Alina axinte Alina axinte Buna seara! Traiesc in concubinaj de 16 ani cu tatăl copiilor mei. Avem 2 băieți împreună,unul de 4 ani si celalalt de 1 an jumate. De cand a aparut al ... (vezi toată discuția)
Divort violenta domestica AndreeaC90 AndreeaC90 Buna ziua V-as ruga daca se poate să ma ajutati cu niste sfaturi legate de situația mamei mele, care doreste sa divorteze de tatăl meu, o persoana ... (vezi toată discuția)