avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Incadrare juridica fapta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Incadrare juridica fapta

Buna seara. Va prezint urmatoarea situatie. Partaj judiciar pe rol. Instanta solicita unei parti din proces prezentarea de inscrisuri (bonuri, chitante, facturi) pentru dovedirea, stabilirea imbunatatirilor efectuate pe parcursul anilor. Partea depune inscrisurile emise intre anii 1982-2002, insa atentie, isi trece numele, prenumele pe fiecare bon, chitanta. Bonurile, chitantele nu prezentau la emitere nicio nominalizare de nume, ci numai produsul/materialul, UM., pret total. Pe copiile prezentate, se poate vedea fara efort vizual ca prezinta adaugari secundare emiterii. Cum se poate incadra fapta ? Dar daca instanta "nu observa" modificarile ? Ce-i de facut ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ardeleanion , utilizator 10:56, 10 Martie 2014
Daca s-a intervenit in continutul concret al acestor inscrisuri poate fi vorba despre infractiunea de fals material in inscrisuri si uz de fals, daca ele au fost depuse in instanta.

Nu aveti decat fie sa depuneti o plangere penala sau sa solicitati prezentarea inscrisurilor in original sau sa solicitati instantei sa nu tina seama de aceste acte.

Dar este posibil totodata sa nu se fi incercat falsificarea acestor inscrisuri, ci doar ca ele sa poarte numele si semnatura persanei care le conformeaza cu originalul.
Buna ziua doamna avocat. Multumim pentru raspuns. Privitor la aprecierea Dumneavoastra finala, trebuie sa va spunem ca inscrisurile la care am facut referire in prezentare, poarta nume, prenume in clar a persoanei care doreste sa-si atribuie, insuseasca exclusiv in nume propriu acele cheltuieli de materiale, produse. Ca atare, numele, prenumele si l-a adaugat pe fiecare bon de la sine putere, nicidecum fiind nume si/sau semnatura a persoanei care conformeaza cu originalul. Bonurile, chitantele, au fost emise la vremea aceea (1982-1988) fara nume.
Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare de scripte liviu2802 liviu2802 Buna ziua! Vin cu rugamintea de a ma lamuri cu privire la procedura de verificare scripte intr-un dosar la care este adusa ca proba copie a unui inscris facuta ... (vezi toată discuția)
Falsul in inscrisuri leusan leusan pentru a dovedi un fals in inscrisuri sub semnatura privata ,este de ajuns ca instanta sa constate ca s-au facut atat subscrieri cat si adaugari fata de ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru fals ganj ganj buna,as avea si eu o intrebare... imi spuneti va rog ce pedeapsa se poate primi pt semnatura falsa???? in urma cu 2 ani eu si cateva persoane aduceam masini ... (vezi toată discuția)