avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permise auto german si romanesc! Nu gasesc o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permise auto german si romanesc! Nu gasesc o explicatie clara

Buna Ziua,tuturor !
Am urat si celor care dau sfaturi si celor care citesc de placere. numai ca la mine acest subiect nu mai inseamna placere din mai multe privinte.Daca plictisesc ,sorry ,daca nu inarmati-va cu rabdare ca o sa aveti de citit.
Am 45 de ani,sint casatorit am doi copii !Am locuit in Germania timp de 18 ani(am fost casatorit si acolo,altfel nu primeam drept de sedere nelimitat)nu am avut nici un fel de problema cu oficialitatile germane.Am obtinut permisul de conducere in anul 1998 cind se discuta de Romania ca despre Papua Noua Guinee !ma rog,nu se punea intrebari daca ai sau nu permis in alta tara.eu aveam permis conducere romanesc din anul 1988.A trecut timpul ,du-te vino RO-DE ,cind timpul imi permitea!Cind eram in Romania aratam permisul romanesc ,cind treceam de Nadlac foloseam pe ala german !Din anul 2009 -daca se poate spune asa-m-am retras in Romania !Posed in continuare AUFENTHALTSTITEL UNBEFRISTET -drept de sedere nelimitat
si acel permis conducere german tot pe viata ,care am inteles ca dupa o reglementare nu stiu care al EU sa scurtat valabilitatea pina in 2033 nu nelimitat cum scrie in el !
Buuun!
In anul 2010,cu toate ca nu eram eu la volan ,ci sotia,va rog fara polemici---in urma unui accident rutier fara victime ,fara pagube imense,nici macar nu eram noi vinovati de coleziune -instantele romanesti au considerat ca eu am fost la volan ,baut bla,bla si ma condamnat la 1 an inchisoare cu suspendare ! Permisul romanesc anulat de politia rutiera in urma deciziei instantei,, sa anuleat!!
A trecut acel an si acum intreb =
Stie care cumva cineva din domniile voastre daca pot circula cu permisul german??
Cunosc paragraful cu doua permise ,nu este voie -dar pe vremea aia nu era cazul de spus asa ceva !Nici nemtilor ,daramite romanilor.
Cunosc cazul ca permisul eliberat de o tara membra EU trebuie recunoscut de ambele tari conform Normelor EU !
Cunosc aproape totul,dar ceva imi scapa !
Deci-eu am fost condamnat sa nu mai circul cu auto pe teritoriul Romaniei timp de un an cit este condamnarea !
Bun a expirat condamnarea, timpul !
Acum il scot pe ala german ...ce este nelalocul lui -tu ca politie romana trebuie sa il recunosti ,nu?-conform Directivei 'bla,bla''din CE!
Nu ai voie sa il anulezi,tot conform si asa mai departe !
Nu stiu ceva nu reusesc sa gasesc prin legislatia asta europena ,ca dupa a noastra ,,nu comentez !
Mi-am ispasit pedeapsa,acum sunt altcineva cu alt permis dat de o tara care la eliberat in mod legalt,de ce sa nu il recunosti?este perfect valabil !
Are cineva vreo idee?!
Chiar daca nu,va ramin recunoscator si pentru faptul ca a-ti citit aceste rinduri !
Cu stima
Ultima modificare: Marți, 11 Martie 2014
nicolaegerlitz, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 18:16, 18 Martie 2014
Permisul de circulatie reprezinta documentul care atesta dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. Anulandu-se permisul de conducere vi s-a anulat dreptul de a conduce autovehicule. Pentru a putea circula din nou pe drumurile publice va trebui sa recapatati acest drept prin sustinerea unui nou examen.
Pentru a intra in legalitate permisul german trebuie anulat mai ales ca v-ati hotarat sa va stabiliti in Romania. Anularea permisului german trebuia facuta in anul 2009 cand v-ati stabilit in Romania.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare permis auto. crisenz crisenz Buna ziua! Se mai poate anula un permis auto, daca, dupa condamnarea cu suspendare, de un an, pentru alcool la volan, fara ca permisul sa fie anulat pana ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu permisul ? simo flores simo flores Buna seara !Supun atentiei dumneavoastra urmatoarea speta :o persoana in timpul efectuarii scolii de soferi este prinsa beata la volan ,deci savarseste doua ... (vezi toată discuția)
Permis intr-o tara europeana clientX clientX In cazul unei persoane cu cetatenie romana, careia i-a fost anulat permisul de conducere in Romania, dar care poseda permis de conducere european, in ce ... (vezi toată discuția)