avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis intr-o tara europeana
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis intr-o tara europeana

In cazul unei persoane cu cetatenie romana, careia i-a fost anulat permisul de conducere in Romania, dar care poseda permis de conducere european, in ce conditii si cind anume mai are voie sa circule in Romania?
Cel mai recent răspuns: ContSters196669 , utilizator 07:54, 29 Aprilie 2011
Fiind cetatean roman nu puteti circula in Romania decat in baza unui permis de conducere eliberat de autoritatile romane. Doar daca ati fi avut dubla cetatenie ati fi putut folosi permisul pe care l-ati obtinut in alta tara europeana (unde probabil ati avut permis de munca, daca l-ati putut obtine).
Pentru ce v-a fost anulat permisul?
Deci, permisul pe care acum il foloseste in toata europa, ca urmare a preschimbarii celui romanesc in conditiile in care pers respectiva are domiciliul provizoriu in alt stat european, nu poate fi folosit in Romania?
Este in functie de ce a fost anulat?
clientX a scris:

Deci, permisul pe care acum il foloseste in toata europa, ca urmare a preschimbarii celui romanesc

Ori are permis romanesc, ori are permis obtinut alta tara - nu inteleg, ati spus ca i s-a anulat cel romanesc dar are altul, obtinut in alta tara.
Obtinerea unui alt permis in Romania, in cazul in care a fost anulat, se face in anumite conditii, in functie de motivul anularii, intr-adevar. Anularea a fost probabil insotita de cel putin o amenda penala (urmatoarele posibilitati fiind condamnare cu suspendare, condamnare cu executarea pedepsei).
Daca doriti detalii, ar fi bine sa le oferiti la randul dvs. :)

Daca a obtinut un permis in alta tara europeana, cum i l-or fi dat fara cazier judiciar :hm:
Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2011
ContSters196669, utilizator
Incerc sa comunic cu dvs, deci va dau detalliile cerute.
Preschimbarea permisului s-a produs anterior anularii celui romanesc.
Pers respectiva nu a mai avut nevoie sa circule in Romania, dupa ce i-a fost anulat perm, primind o amenda penala.(la fapta pe care a comis-o a prezentat perm din Romania, fiindu-i anulat numai acesta)
Acesta acum conduce fara probleme in tara respectiva, cu permisul de acolo.
Intrebarea este daca poate circula si aici, sau trebuie sa dea din nou examen(avind acum acest drept fapta fiind veche).


E bine ca e doar amenda penala, daca a platit-o poate sa dea din nou examen fara nicio problema - din pacate nu poate evita examenul pentru ca permisul a fost anulat, nu suspendat. Nu-l ajuta cu nimic permisul obtinut in alta tara din moment ce nu are dubla cetatenie (nu e totuna domiciliul provizoriu cu cetatenia).

Succes!

Alte discuții în legătură

Permis unguresc bulvaif bulvaif Buna Ziua. Acum 2 zile am primit Permisul de Conducere Auto din Ungaria unde am obtinut categoriile B si C+E. Problema este ca si in Romania am un Permis ... (vezi toată discuția)
Obtinere permis conducere cetatean strain simoalin simoalin Buna ziua, as dori sa stiu daca un cetatean UE poate sa dea examen si sa obtina permis de conducere in Romania. Mentionez ca este om de afaceri din Marea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere viorella_m viorella_m Buna ziua tuturor! Azi m-am confruntat cu o probleme neplacuta. Sunt cetatean roman, cu domiciliul actual in Germania. In anul 2007 am obtinut in Romania ... (vezi toată discuția)