avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Copii bolnavi in colectivitate
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Copii bolnavi in colectivitate

Buna ziua,
Nu exista nici un cadru legal prin care copii bolnavi,cu afectiuni de sezon, sa nu fie primiti in colectivitate.
Conducerea unitatii refuza sa ia decizii.
Cadrul medical din fiecare unitate nu are competenta de a refuza prezenta unui copil?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 22:03, 27 Martie 2014
puteti sesiza inspectia sanitara si Ministerul invetamantului. o poate face si cadrul medical angajat .
Epidemiile se raporteaza DSP-urilor, care monitorizeaza si decid daca se intra sau nu in carantina. Accesul unui/unor elevi bolnav(i) nu poate fi interzis de alte autoritati.
Ne-am intrebat si noi de destule ori pentru ca sint la gradi la copil vreo cativa copii care vesnic sint bolnavi. singurii care pot s-o faca sunt parintii copiilor, dar din pacate sunt multi pe care nu prea ii intereseaza.
in ceea ce priveste DSP-urile e ca si cum nu ar exista. in grupa fiului meu a avut un coleg scarlatina (o boala contagioasa destul de periculoasa) iar DSP-ul si-a mobilizat cad(av)rele doar dupa doua zile..in plus, a trebuit sa platim cate 18 lei pentru exudatul copiilor, desi era risc de epidemie si se zice ca sunt asigurati...
"mucii" nu sunt considerati epidemii de sezon, oricat de verzi si constanti ar fi :(
unitatea de invatamant, daca este privata, nu va lua nici o masura, ea traieste din contributiile lunare platite de parinti.
daca copilul nu e prezent si parintele nu plateste -gradinita iese in pierdere si nu-i convine.
daca parintele e obligat sa plateasca desi nu i se primeste copilul in gradinita, va garantez ca isi va muta copilul, nu e nimeni idiot sa isi piarda serviciul fiindca trebuie sa stea acasa cu copilul bolnav, in timp ce mai si plateste locul in gradinita.
deci, se ajunge la compromisul cu copiii bolnavi in gradinita, care ii imbolnavesc constant si pe ceilalti si din toamna pana in primavara / vara, sunt toti lati.

daca unitatea e de stat, e si mai si: cu 10 lei dati la infirmiere ii da si antibioticul la ore fixe, deci il primeste inclusiv in fazele de maxima virulenta a bolii.
la noi in gradinita a fost rotavirus si in decembrie 2012 si in decembrie 2013. nici macar nu am fost informati, ne-am prins fiecare parinte dupa cum am avut norocul despre ce e vorba; s-a ajuns la spitalizari, scandaluri; s-au retras multi copii, dar au venit altii in loc; s-a musamalizat totul, e un business profitabil in Romania.
si noi am facut reclamatii la dsp, la opc, la inspectorat, la minister: nu s-a miscat nimic.
Ca intr-o tara de oligofreni, raspunsul de la minister a venit prompt: invatamantul prescolar nu este obligatoriu in Romania!!!!

daca vreti cadru legal, exista in Legea invatamantului. Dar va garantez ca nu il aplica nimeni nicaieri.
Raspunsurile in doi peri ale ministerului nu mai mira pe nimeni, dar neimplicarea SANEPID e o mare problema!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie inpectorat epidemie scarlatina Mihaela Agh Mihaela Agh Buna ziua! Sunt mamica unui elev in cls 1 in scoala Pantelimon, Ilfov. In cursul anului scolar 2018-2019, au fost, cel putin din ce stiu parintii, doua ... (vezi toată discuția)
Exista o lege care sa interzica primirea unui copil bolnav, contagios, in gradinita? vali m vali m Buna ziua, Nu stiu daca este forumul corect, chiar nu stiu unde sa incadrez problema. Intr-o gradinita, de stat, copiii sunt primiti bolnavi, cu febra ... (vezi toată discuția)
Invatamant prescolar, institutie de stat, obligatiile dascalilor de raportare a bolilor contagioase centeritdeva centeritdeva Buna, am o mare problema, copilul meu este la o gradinita de stat cu program prelungit, la grupa la care se afla sa descoperit ca unu din copii are ... (vezi toată discuția)