avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis ridicat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis ridicat

Buna.

Fratele meu a fost oprit de politie (pe strada unde locuia, fusese la bunici la 11 case departare de casa noastra, dar asta nu are relevanta pentru ca circula pe drum public), conducea un scuter. Problema era ca nu ave uminile pornite, nici vesta, nici casca si nici actele la el. Am vazut incidentul si i-am dus actele imediat, problema este in felul urmator. I s-a ridicat permisul pentru toate aceste abateri! Aveau voie sa ii ia permisul sau trebuia sa ii dea doar amenda???

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:36, 13 Aprilie 2014
Problema sta astfel, ca sa ii ridice permisul si sa constate abaterile, trebuia intocmit un PV.
Aveti acel PV? Daca da , ... ce scrie in el? Ce norme si ce sanctiune au trecut politistii?
nu i-au dat niciun proces, nici nu l-a semnat, dar insa permisul nu i l-a mai dat!! aici e situatia stranie... mi se pare un abuz...l-au luat la sectie pentru ca nu aveau fiola sa vada alcolemia... bineinteles ca la sectie i-a iesit 0 dar l-au trimis acasa fara permis...fratele meu e mai emotiv, s-a speriat...are d-abia de 5 luni permisul auto...
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2014
ella2389, utilizator
Este un abuz. Trebuia intocmit PV. Sunteti victima unui abuz, ori mergeti la politie cu avocat ori mergeti si va milogiti de ei pe acolo. Ce sa zic, mai exista si calea unei plangeri la sefii ierarhici sau la parchet, insa trebuie sa stiti sa gestionati urmatorii pasi.
In primul rand asta este un abuz, dar problemele constatate si reprosate au fost ca nu avea luminile aprinse, vesta(trebuie pe scuter?), casca si actele la el. Sunt multe, evident e sigreseala fratelui meu, dar nu cred ca sunt totusi abateri pentru ridicarea permisului.. pentru amenda cu siguranta.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2014
ella2389, utilizator
Daca abaterile au cumulat 15 puncte penalizare, i se putea retine permisul (dar oricum ar fi fost trebuia sa i se intocmeasca PV si dovada pentru retinerea permisului). V-am spus ori va luati avocat, ori mergeti sa va milogiti pe la poarta politiei.

Alte discuții în legătură

Cum scap de o amenda de 10 mil pentru lipsa acte si vesta la scuter daylight daylight m.a oprit un politist pe motiv ca nu aveam vesta cand conduceam scuterul. se afla in miscare masina de politie si nu am avut timp sa ma dau repede jos de pe ... (vezi toată discuția)
Contestare pv ridicare permis conducere. vhojda vhojda Mi s-a suspentat dreptul de a conduce autovehicole pe o peroada de 30 zile pentru depasire in curba cu vizibilitatea redusa. (asa scrie in pv). Realitatea ... (vezi toată discuția)
Accident rutier albualin albualin Buna ziua , In fiecare zi draga noastra tara ii da dreptate lui Badea , „Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul”. Am avut un ... (vezi toată discuția)