avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cum scap de o amenda de 10 mil pentru lipsa acte si ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cum scap de o amenda de 10 mil pentru lipsa acte si vesta la scuter

m.a oprit un politist pe motiv ca nu aveam vesta cand conduceam scuterul. se afla in miscare masina de politie si nu am avut timp sa ma dau repede jos de pe scuter... era singur politistul si nu era nimeni prin preajma sa confirme ca m.a oprit... in fine... i.am spus ca nu am actele la mine si mi.a dat amenda 10 milione pe motiv ca nu am permis , asigurare ,casca si vesta ... spuneti mi ceva idei cum sa procedez la contestatie sa scap de amenda asta. procesul verbal nu a fost semnat ... a oprit un martor si l.a pus sa semneze pt refuzare.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:33, 12 Septembrie 2012
In conditiile in care PV este semnat inclusiv de martor,este dificil pentru dv sa motivati o plangere contraventionala impotriva PV prin care sa probati in conditiile legii ca aspectele consemnate de agentul de circulatie nu sunt temeinice
martorul a semnat pt ca am refuzat eu... nu a semnat ca a vazut el ca nu am vesta si casca.
daylight a scris:

martorul a semnat pt ca am refuzat eu... nu a semnat ca a vazut el ca nu am vesta si casca.


asta precizeaza si regulamentul de aplicare a oug 195. martorul confirma refuzul semnarii pv-ului si nu constatarea incalcarii regulilor de circulatie.

Art. 180. – (2) În cazul în care contravenientul refuza sau nu poate sa semneze procesul-verbal, agentul constatator va face mentiune despre aceste împrejurari, care trebuie sa fie confirmate de un martor asistent. În acest caz procesul-verbal va cuprinde numele, prenumele, codul numeric personal si semnatura martorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanse castigare proces cu politia fara martori.am sanse sa castig contestatia? rilagsm rilagsm Buna ziua, Am fost oprit de politie pe motiv ca am circulat pe rosu.De fapt nu circulasem pe rosu dar agentul s-a enervat ca cica mi-ar fi facut semn sa dau ... (vezi toată discuția)
Nu sunt din bucuresti, am venit intr-o problema medicala si am ... Alice_25 Alice_25 Nu sunt din Bucuresti, am venit intr-o problema medicala si am oprit la piata Obor pt ceva de mancare pentru drum. Nu am stat nici 30 minute pe un spatiu. Nu ... (vezi toată discuția)
Retinere permis pt neacordare de prioritate pietonilor danino danino Am fost oprit de un echipaj de politie pe raza judetului Ilfov (Voluntari) deoarece agentului i s.a parut ca nu am acordat prioritate pietonilor la trecerea ... (vezi toată discuția)