avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare pv ridicare permis conducere.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare pv ridicare permis conducere.

Mi s-a suspentat dreptul de a conduce autovehicole pe o peroada de 30 zile pentru depasire in curba cu vizibilitatea redusa. (asa scrie in pv).
Realitatea este ca am fost urmarit de Loganul cu radar pre o distanta de cativa Km si la un moment dat au aprins girofarurile, am oprit si politistul, dupa prezentarea (pe care oricum nu am retinut-o) si dupa solicitarea actelor, mi-a comunicat ca o sa-mi retina permisul pentru depasirea vitezei legale (cu 50 km peste limita legala). I-am spus ca nu am avut o asemenea viteza iar el a zis ca o sa verifice pe aparatul radar.
La revenirea la masina mea , mi-a spus ca intradevar nu am depasit cu atat viteza legala dar permisul tot mi-l ridica pt ca am depasit un alt vehicul in curba cu vizibilitate redusa. Si mi l-a luat.
Acum va prezint cateva aspecte ce mi se par relevante:
- am fost oprit intr-o localitate iar in pv scrie ca am incalcat legea in localitatea vecina(aspect mentionat de catre mine in pv, la rubrica "alte mentiuni")
- nu mi s-a prezentat nici o proba ca as fi comis contraventiile trecute in pv; (am scris si aceasta mentiune);
- am fost oprit intr-o localitate, acolo am fost legitimat si acolo au scris pv. dar pe acesta(pv) scrie ca a fost intocmit in localitatea in care zic ei ca am incalcat legea (am scris si aceasta mentiune);
- dovada de retinere a permisului de conducere este emisa la data de 22.09.12 ora15,05 iar pv de constatare a contraventiei este intocmit in data de 22.09.12 ora 15,15. Deci mi-a fost retinut permisul inainte de a comite vreo abatere. Abaterea a fost constatata deabea dupa 10 minute si intr-o alta localitate.
- politistii nu au nici un martor sa certifice realitatea celor consemnate in pv, in acesta nefiind competata rubrica aferenta - lucru ce corespunde realitatii.
Vreau sa contest in instanta acest pv , deoarece consemneaza niste abateri ireale si sa ma mai adresez justitiei impotriva agentului de politie deoarece a tendentios si abuziv , zic eu, mi-a ridicat permisul de conducere.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat privind procedura de urmat si cu temeiul legal.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:29, 25 Septembrie 2012
depuneti contestatie in termen de 15 zile de la semnarea pv, la judecatoria in a carei raza teritoriala se afla localitatea mentionata in pv ca si loc al savirsirii contraventiei.
luati un certificat de grefa si ridicati-va permisul pina la solutionarea irevocabila a litigiului.

in mod cert aveti nevoie de martori care sa rastoarne prezumtia de validitate a pv.
Multumesc pentru sugestie ! La asta m-am gandit si eu, am inceput demersurile si sper sa se dovedeasca adevarul! ( Pacat ca la noi adevarul trebuie dovedit !!!) Multumesca inca o data !
Faptul ca dovada inlocuitoare a fost emisa inaintea intocmirii procesului verbal de contraventzie nu are nicio relevantza. Fapta a fost savarsita inaintea intocmirii celor doua documente.
Probarea savarsirii contraventiei trebuie probata de catre politie.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat - depasire regulamentara zolano zolano Buna, DE60, in afara localitatii, singur in masina, zona cu depasire interzisa din cauza curbelor, o masina circula tras spre marginea drumului cu 40 la ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pt. 180 zile?!?!?!?!?!?!? ciao_loredanas ciao_loredanas Ziilele trecute ma deplasam pe ruta Timisoara- Arad. La iesirea dintr-o localitate am depasit o masina care mergea cu viteza redusa...am depasit-o si mi-am ... (vezi toată discuția)
Contestare suspendare permis andrew9360 andrew9360 Buna ziua, astazi am fost oprit de radar(in miscare) cu viteza de 109km/h in localitate. Mi-a fost retinut permisul pentru 90 zile si amenda 1300RON, amenda o ... (vezi toată discuția)