avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita Credit de refinantare (nevoi ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita Credit de refinantare (nevoi personale)

Buna ziua,

Numele meu este Bogdan, am o situatie pe care vreau sa o prezint:

- in luna iulie 2008 am semnat un -contract de imprumut pentru refinantarea unui credit de consum-, in franci elvtieni la Piraeus Bank.
- Suma imprumutata 20500 CHF, pe o perioada de 10 ani
- Am refinantat cu acest credit un contract de imprumut pentru nevoi personale in lei in valoare de 36750 lei, data contractului 10. 2007, la aceiasi banca.
- Dupa un an-un an si jumatate (sunt in curs de verificare a chitantelor), in care suma de plata a crescut in fiecare luna, iar salariul meu a scazut, nu am mai putut achita aceste rate.
- Am incercat sa gasesc intelegere cu banca sa platesc in fiecare luna o suma mai mica, dar nu am gasit aceasta intelegere.
- Contractul pe care l-am semnat nu are ipoteca, girant, sau altfel de garantie.
- Iar eu nu am bunuri pe numele meu, doar salariu.
- In data de 17 martie 2014 am primit somatie de la un executor judecatoresc, prin care sunt instiintat ca banca a solicitat continuarea executarii silite a dispozitiilor titlului executoriu reprezentat de contractul de credit, ce are ca obiect punerea in executare silita a titlurilor executorii si Procesul Verbal de stabilire a cheltuieli de executare, prin care am fost obligat la suma de 32000 CHF, reprezentand debit actualizat la data de 12.09.2013, emite urmatoarea:
- ADRESA:
- Intocmita la 12.03.2014
- In care sunt invitat la sediul biroului in termen de 5 zile, pentru a da o declaratie scrisa cu privire la ventiurile si bunurile mele.
- Si o SOMATIE:
- In care sunt instiintat de suma pe care o am de plata si cheltuieli de judecata.
- Vreau sa va intreb ce mai pot face in cazul acesta?
- Exista posibilitatea de Prescriere ( au trecut 4 ani de la plata ultimei rate)?
- Sa depun o contestatie la executare?
- Sa ajung la o intelegere astfel incat sa depun o suma de bani pe luna?
- Ce ar trebui sa fac?
- Am nevoie de un avocat pentru a studia dosarul si a ma reprezenta.

Va rog sa imi spune-ti ce pot face in situtia aceasta.
Va multumesc!


Alte discuții în legătură

Credit nevoi personale cu ipoteca declarat scadent anticipat oana180282 oana180282 Buna ziua! Pe scurt problema mea consta in faptul ca am inregistrat 4 rate restante la un contract de credit de nevoi personale cu ipoteca incheiat cu Banca ... (vezi toată discuția)
Executare silita, fara documente din care sa reiasa suma pretinsa 123mihai 123mihai Buna ziua, in 2007 s-a contractat un credit ipotecar in CHF ,in 2010 s-a semnat un act aditional ( OUG 50/2010 ), In 2013 apartamentul ipotecat, a fost vandut ... (vezi toată discuția)
Credit neplatit in totalitate FFLORIN1976 FFLORIN1976 Buna ziua, Am credit ipotecar chf,am probleme de sanatate cu copilul si am cerut la banca o solutie de asa natura in care sa nu raman restant,cei de la banca ... (vezi toată discuția)