avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită credit nevoi personale cu ipoteca declarat scadent ...
Discuție deschisă în Executare silită

credit nevoi personale cu ipoteca declarat scadent anticipat

Buna ziua! Pe scurt problema mea consta in faptul ca am inregistrat 4 rate restante la un contract de credit de nevoi personale cu ipoteca incheiat cu Banca Romaneasca (CHF), intrucat in acea perioada atat eu, cat si sotul nu aveam locuri de munca. Creditul a fost declarat scadent anticipat si, desi ulterior am achitat atat ratele restante, cat si penalizarile ( penalizari lunare ce depaseau rata creditului) banca refuza o intelegere amiabila prin care sa reiau ratele si solicita executarea silita. Credeti ca ar mai fi ceva de facut in aceasta situatie? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 12:50, 30 Ianuarie 2013
Buna ziua,

sunt situatii in care chiar si in faza executarii silite s-a ajuns la o esalonare a platilor. Continuati sa solicitati bancii esalonarea - incercati sa intrati in audienta la un director. De asemenea, puteti face aceasta discutie si cu executorul judecatoresc. Daca veti ajunge la o intelegere este bine sa faceti si un inscris. Am vazut situatii in care intelegerile verbale nu su fost ulterior respectate.

Cu stima,
Avocat Costi Boncu
Deoarece ati inregistrat mai mult de 90 de zile intarziere, banca a fost nevoita sa isi provizioneze creanta din credit . Pentru a-si recupera provizioanele astfel constituite, banca a declarat scadenta anticipata a tuturor sumelor datorate in temeiul contractului de credit. Banca are anumite proceduri interne, in legatura cu angajamentele de plata. Din cate stiu, banca unde aveti creditul nu incheie angajamente de plata pe mai mult de 3 ani. Faceti o solicitare scrisa de a incheia un angajament de plata si asteptati raspunsul bancii.
Daca nu reusiti sa va intelegeti cu ei, incercati sa va refinantati la o alta banca, sunt banci care dau credite si in asemenea situatii. Succes!
In primul rand vreau sa va multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns. Mentionez ca solicitarea de reluare a ratelor a fost depusa in scris catre banca, in luna decembrie, dupa achitarea ratelor restante si a penalitatilor aferente; dar solutia propusa de catre banca...imi este imposibila, aceasta fiind: refinantarea contractului de credit, ce implica achitarea unui avans constand in 7500 CHF si intocmirea unui nou dosar de credit bancar. De asemeni, inclusiv reprezentantul bancii care m-a contactat telefonic mi-a comunicat ca, avand in vedere venitul actual al familiei,chiar daca am fi putut achita acel avans de 7500 CHF, eu si sotul nu ne incadram pt intocmirea unui nou dosar de credit. Cu toate ca raspunsul lor de reluare a ratelor a fost unul negativ, am continuat sa achit si pt luna in curs rata lunara, in valoare de 550 CHF, si penalitatile aferente, adica 21 CHF/zi. Astazi voi depune o noua cerere de reluare a ratelor. Nu cred ca are vreo importanta, dar mentionez ca pana la momentul in care situatia financiara nu mi-a mai permis achitarea ratelor, nu am inregistrat absolut nici o intarziere in plata acestora. Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2013
oana180282, utilizator
Stimata Doamna,
O noua cerere de genul acela nu v-ar ajuta deloc. Mortul de la groapa e adus ff rar inapoi, ca sa ma exprim f plastic.
Faceti cerere de incheiere a unui angajament de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt disperata credit in chf la bancpost s-a dublat din 2007 un sfat va rog urgent alexandra60 alexandra60 In 2007 am luat un credit in CHF la sfatul unei cunostinte lucrator la o banca si cu ce m-a asigurat cea care mi-a facut creditul ca este posibil ca francul sa ... (vezi toată discuția)
Restante la credite ipotecare Nony1902 Nony1902 Buna seara. As dori sa aflu ce \"inseamna\" o executare silita a unui credit ipotecar. Mai exact, am un asemenea credit prin care mi-am achizitionat o locuinta ... (vezi toată discuția)
Plata partiala credit ipotecar- consecinte ; solutii ? FFLORIN1976 FFLORIN1976 buna dimineata! Am on intrebare la dumneavostra si anume ce risc daca nu mai pot sa imi achit in intregime rata creditului ipotecar? Am si o specificatie ... (vezi toată discuția)