avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns:
Mama mea a decedat si sunt unicul copil si trebuie sa fac dezbatere succesorala asupra unui imobil proprietatea mamei mele, eu detinand1/4 dupa moartea tatalui survenita anterior mamei. Dar la Cartea funciara exista notat un litigiu care se afla pe rolul instantelor - o actiune a unor vecini care revendica o parte din proprietate care ar fi fost dobandita de noi "ilegal" in detrimentul lor.
1.Pot deschide succesiune si sa devin mostenitor asupra imobilului sau trebuie sa astept sa se finalizeze procesul?
2.In extrasul Cf care l-am cerut la OCPI apare inscris litigiul, este obligat notarul sa inscrie in actele de mostenitor- certificat existenta acestui litigiu ?
3.Pot inscrie apoi certificatul de mostenitor la CF daca pana atunci nu se va da o solutie favorabila mie - adica daca voi pierde o parte ulterior?
4.Este obligatorie anuntarea partii aflate in litigiu de existenta dezbaterii succesorale, si cine trebuie sa faca acest lucru?
5.Sunt obligata sa preiau eu procesul pe cont propriu desi mama are aparator ales? (actiunea nu este indreptata contra mea - nu sunt parte in proces)
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2014
atinas, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 18:55, 20 Martie 2014
Buna ziua,
Puteti dezbate succesiunea dosarul urmand-si cursul dar avandu-va pe dumneavoastra in calitate de parat. Puteti pastra aparatorul ales de mama. El va va invata si despre restul problemelor.
Daca inteleg bine in instanta trebuie sa prezint certificatul de mostenitor?
Pana voi ajunge la notar as dori mult sa-mi spuneti daca contestarul mamei mele va trebui sa fie chemat si el la notar sau cel mult notificat, el aflandu-se in strainatate acum si daca litigiul este obligatoriu sa fie inscris de catre notar in certificatul de mostenitor eu intelegand ca dreptul de proprietate mostenit trebuie transmis odata cu calitate procesuala pasiva.
Mai mult ca sa fiu sincer as dori sa vand imobilul cu tot cu proces, pentru ca mi se pare complicat si de lunga durata.
Cu multumiri.
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2014
atinas, utilizator
Doar certificatul de deces al mamei si, eventual, un certificat de calitate de mostenitor.
Dezbaterea succesiunii o puteti face oricand dupa aceia.
Despre restul problemelor este bine sa discutati cu avocatul care o reprezenta pe mama dumneavoastra.
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2014
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie caddya89 caddya89 Daca unicul mostenitor al mamei sale detine doar certificatul de deces, fara sa fi facut dezbaterea succesiunii, este posibil ca el sa doneze unei terte ... (vezi toată discuția)
Cum sa fac? valensia valensia Pe un pamant cu CF pe bunicul meu dinspre mama s-a eliberat titlu de proprietate altei persoane. Intreb daca nu s-a facut succesiune pe acel pamant, ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedez pentru a deschide un proces de succesiune ana_cristina_23 ana_cristina_23 Parintii mei au cumparat acum 7 ani un apartament,la scurt timp mama mea a decedat. Apartamentul este pe numele ambilor parinti, in momentul de fata as vrea sa ... (vezi toată discuția)