avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Adeverinta loc de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Adeverinta loc de munca

Pt dosarul de indemnizatie, inafara de angajator, se mai poate lua adeverinta si din alta parte? In cazul in care firma nu mai exista, angajatorul a plecat din tara si nu il mai pot contacta, etc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:36, 28 Martie 2014
Incercati la ITM, si la Casa de Sanatate. Daca angajatorul a depus toate declaratiile si a platit contributiile, atunci aceste institutii va pot elibera adeverinta
Despre ce perioada este vorba?

Incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai inregistreaza la inspectoratele teritoriale de munca, contracte individuale de munca si nu se mai depun acte privind executarea, modificarea, suspendarea si executarea acestora.
Acestea se transmit in format electronic, in registrul general de evidenta a salariatilor, conform HG nr.500/2011, modificata si completata.
De la FINANȚE sau Casa Judeteana de Pensii!Sau in mod exceptional de la ITM!
Cred ca este mult mai bine sa se stie perioada in cauza, iar Casa de pensii , ANAF-ul , Casa de Sanatate nu elibereaza adeverinte de vechime in munca asa cum se mentioneaza in titlul topicului.

Adeverintele de vechime, in speta, sunt eliberate de catre :
- angajatori
- detinatorii de arhive - societati private sau Arhivele Nationale - Directiile Judetene.
- lichidatori
- ITM numai pentru perioadele de pana la 31.12.2010
Situatia este mai complicata. In sensul ca atunci cand am anuntat in ianuarie ca sunt insarcinata, deja fusesem verbal data afara. Eu o anuntasem ca sunt gravida fiindca nu ma chemase sa semnez demisie, nimic. Si atunci ea mi-a zis ca mi-a inchis contractul de munca fara mine inca din luna decembrie. Insa ulterior am fost la ITM unde am aflat ca defapt nu mi-a inchis contractul de munca. Asta in februarie. Nici nu stiu exact cum sta treaba acum, daca mi l-a inchis intre timp sau nu. Si mi se pare imposibil sa nu pot face rost de o adeverinta care sa demonstreze ca am avut contract de munca in primele luni de sarcina (noi, dec, ian, febr-si poate si in continuare). Stiu ca este obligata conf legii sa imi puna la dispozitie aceasta adeverinta, dar speram sa pot evita o interactiune cu ea.

Alte discuții în legătură

Adeverinta perioada lucrata tuilleries tuilleries Buna ziua. Fiului meu ii este necesara (in vederea angajarii intr-o structura MAI), o dovada a faptului ca a lucrat la diversi angajatori si perioada, ... (vezi toată discuția)
Carte de munca todea daniel todea daniel Buna seara.....In luna octombrie,mi-am ridicat cartea de munca de la itm-cluj.Pe coperta ei este stampilat:scanat si arhivat conform h.g.......din ... (vezi toată discuția)
Va salut! casa județeană de pensii eliberează stagiul de cotizare ... Mareș231 Mareș231 Va salut! Casa județeană de Pensii eliberează stagiul de cotizare din anul 2000! ?Sunt militar, am adeverință cu vechimea de la ITM, dar mi ar trebui și ... (vezi toată discuția)