avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

Buna seara.....In luna octombrie,mi-am ridicat cartea de munca de la itm-cluj.Pe coperta ei este stampilat:scanat si arhivat conform h.g.......din 2005,parca.
M-am angajat in Constanta ,unde mi s-a spus ca nu mai este nevoie sa prezint cartea de munca,pentru ca exista un program national la itm care tine o evidenta ..
La 3 luni am schimbat din nou locul de munca iar de aici mi se spune ca ar trebui sa duc cartea de munca la itm pentru scanat....??
Pentru cele 3 luni am o adeverinta cu perioada lucrata,inclusiv contractul inregistrat la itm.si bineinteles inchis,legal....prin acordul partilor.
In viitor cum o sa-mi dovedesc vechimea in munca ,daca va fi cazul.??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:29, 26 Februarie 2011
Daca aveti adeverinta care demonstreaza ca ati lucrat cele 3 luni si contractul de munca, este in regula. va trebui sa pastrati si sa cereti, preventiv de acum incolo, pe unde veti mai lucra acea adeverinta de vechime si contractul de munca.
De la intai ianuarie nu se mai cer carti de munca, iar pe cartea dvs. trebuie sa existe si un cod de bare aplicat.
Daca acel cod de bare nu este lipit pe cartea dvs. de munca, aceasta trebuie dusa la itm pentru scanare, iar pana in data de 30.06.2011 toate cartile de munca vor fi returnate proprietarilor
Eu va spun ce mi-au spus cei de la ITM Cluj si de la CAS Cluj.
1. Cu 01.01.2011 cartile de munca isi inceteaza aplicabilitatea datorita faptului ca se abroga dispozitiile Decretului nr.92/1976 privind carnetul de munca. Temeiul legal fiind art.298 alin.3 dinLegea nr.53/2003-Codul Muncii cu modificarile si completarile ulterioare. Carnetele de muncă vor fi completate la zi (cu date aferente până la 31.12.2010). si se predau titularilor.
2. Au fost doua serii de scanari evidentiate prin doua stampile pe coperta.
3. In prezent nu mai au personal in vederea scanarii cartilor de munca, dar probabil se vor scana din luna aprilie.
Daca carnetul dvs de munca a fost scanat nu mai aveti de ce sa-l duceti inca o data pentru aceasta operatiune.

Vechimea in munca dupa 01.01.2011 se dovedeste pe baza adeverintelor de vechime eliberate de catre angajatori.

Carnetele de munca se duc la Casa de Pensii si nu la ITM pentru scanat... predarea acestora trebuia facuta pana la data de 30.11.2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scanare carnete de munca crai crai Buna ziua, am predat la scanat carnetele de munca prin ITM in 2008 si acum sunt colegi de RU care spun ca mai trebuie predate o data si la Casa de pensii ... (vezi toată discuția)
Prelucrare / scanare carte de munca CIUBUC FLORI MIHAELA CIUBUC FLORI MIHAELA Din anul 2009 n-am mai fost angajat cu, carte de munca. Pot sa ma duc acum personal la ITM pentru prelucrare si scanare? (vezi toată discuția)
Vechime munca elenazan elenazan Daca am lucrat pana anul trecut legal 25 ani ,am cartea de munca acasa , acum 3 luni m-am angajat legal , cine imi trece datele din cartea de munca in REVISAL ... (vezi toată discuția)