avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune in constatare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune in constatare

buna ziua,as dori sa stiu si eu cum ar trebui sa procedez intr-o anume problema :prietena mea a cumparat un teren cu o chitanta de mana,iar acum vrea sa faca o actiune in constatare la tribunal .Problema e ca ea nu se poate ocupa deoarece se afla in alta localitate si nu poate din cauza faptului ca munceste,iar eu fiind in satul in care a cumparat ea terenul ar vrea sa rezolv eu in numele ei.dorim sa stim cum ar trebui sa procedam.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:11, 4 Mai 2014
Problema nu este aceea că prietena nu poate introduce, cu succes, o acţiune în constatare, ci aceea că nimeni nu o poate face. Pentru simplul motiv că o acţiune în constatare, în această materie, este inadmisibilă.

Eu zic să căutaţi un avocat. Mai scump, dar mai sigur.
intai procura la notar prin care te mandateaza sa o reprezinti in instanta si in fata tuturor organelor abilitate pentru aducerea la indeplinire a mandatului.
de ce spuneti ca nimeni nu o poate face?poate nu se numeste asa,dar stiu sigur ca se poate rezolva prin tribunal.au cumparat doua persoane teren de la aceasta doamna,cu chitanta de mana,si au rezolvat prin tribunal,poate nu se numeste actiune in constatare.
Se cheama uzucapiune si e foarte complicata ca si procedura.
Dumneavoavoastră puteţi să-i spuneţi uzucapiune, dacă aceasta vă este dorinţa. Eu nu pot, din motive mai mult decît evidente. ªi nu la fel de complicate precum procedura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana - cum se obtine actul de proprietate pentru imobil? marian barbu marian barbu Buna seara,parintii mei au cumparat casa acum 27 ani cu chitanta de mana ,au platit impozitul anual,ce trebuie sa fac pentru a obtine actul de proprietate?va ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune dumitru2000 dumitru2000 Avem o chitanta de mana "tranlativa" de proprietate din 1977. In chitanta se mentioneaza expres ca "cumparatorul" intra in posesia imobilului. Impozit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! am un teren intravilan cu locuinta veche si anexe ... Sprinceana Sprinceana Buna ziua ! Am un teren intravilan cu locuinta veche si anexe in suprafata de 1300mp Dupa decesul tatalui meu am incercat obtinerea certificatul de ... (vezi toată discuția)