avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de mandat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de mandat

buna ziua,

ati putea sa-mi spuneti daca un contract de mandat pentru prestari de servicii intre o persoana juridical(mandatar) si o alta persoana fizica sau juridical(mandant) trebuie obligatoriu vizat(de un avocat,notar,alta autoritate).
multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2014
tataie2007, utilizator
Cel mai recent răspuns: tataie2007 , utilizator 17:12, 3 Aprilie 2014
cod civil Art. 2013

Forma mandatului

(1) Contractul de mandat poate fi încheiat în formă scrisă, autentică ori sub semnătură privată, sau verbală. Acceptarea mandatului poate rezulta şi din executarea sa de către mandatar.

(2) Mandatul dat pentru încheierea unui act juridic supus, potrivit legii, unei anumite forme trebuie să respecte acea formă, sub sancţiunea aplicabilă actului însuşi. Prevederea nu se aplică atunci când forma este necesară doar pentru opozabilitatea actului faţă de terţi, dacă prin lege nu se prevede altfel.

multumesc de raspuns.
sa inteleg ca daca in mandat exista de exemplu clauza de reprezentare, mandatul poate fi prezentat in forma initiala fara a mai fi vizat de un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura vanzare teren Sgb Sgb Buna ziua. Mama este in strainatate si doreste sa vanda un teren pe care il are in Romania. Cum nu se poate prezenta la semnatul actelor ii face procura unei ... (vezi toată discuția)
Procura suedia cu apostila vanzare locuinta saphirr saphirr Buan ziua! As dori sa stiu daca este valabila o procura legalizata la un notar din Suedia si apostilata, care a fost si tradusa si legalizarea traducerii ... (vezi toată discuția)
Opozabilitatea dreptului de administrare in raport cu titularul dreptului de proprietate publica Borsec Borsec buna ziua! puteti sa-mi explicati cum adica dreptul de administrare nu este opozabil in raporturile de drept public stabilite intre titularul sau si titularul ... (vezi toată discuția)