avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mai pot timbra acțiunea pânã la primul termen ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Mai pot timbra acțiunea pânã la primul termen de judecatã?

Buna ziua,
Daca actiunea introductiva de judecare nu a fost timbrata, mai pot timbra actiunea pina la primul termen de judecata ? (20.05.2014), pentru ca instanta sa poata lua act de o noua cerere, dar de renuntare la chemarea in judecata, introdusa ulterior acesteia (pentru a evita aplicarea sanctiunii anularii prevazute de art.20, alin.(3) Legea 146/1997) ?
Ce procedura trebuie urmata in cazul sanctionarii cu anularea actiunii sau cererii de renuntare la judecata ?
Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:00, 3 Aprilie 2014
Da, se poate timbra pana la acel termen. Urmand ca la termenul de judecata sa prezentati dovada achitarii taxei de timbru.
Multumesc mult pentru raspuns
Legea nr. 146/1997 a fost abrogată acum aprope un an, prin OUG nr. 80/2013.

Când a început litigiul?Dacă acesta a început după data de 15 februarie 2013 iar pentru cerere datorați taxă judiciară de timbru (și timbru judiciar, după caz), ar fi trebuit să primiți de la instanță o adresă prin care să vi se pună în vedere faptul că, în termen de x zile, aveți obligația să timbrați, sub sancțiunea anulării cererii. Dacă nu ați primit o asemenea adresă, atunci fie nu datorați taxa judiciară de timbru, fie instanța a omis să verifice timbrajul. Însă, în privința timbrajului, omisiunile sunt foarte rare. Primul aspect pe care îl verifică instanța este plata taxei judiciare de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere precizatoare Artigas Artigas Va salut, Va solicit sfatul in urmatoarea speta Intr-o actiune promovata in instanta s-au formulat pretentii pentru o dauna produsa de catre parat ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa timbru judiciar bobcat27ad bobcat27ad Daca instanta a ridicat din oficiu exceptia inadmisibilitatii cererii si a admis-o, respingand cererea, fara a mai solutiona fondul cauzei, pot cere ... (vezi toată discuția)
Nota timbraj dragosandrei dragosandrei instanta imi cere sa fac nota de timbraj si sa o depun la dosar are cineva vreun model ?? (vezi toată discuția)